Despre dulcineele varatice:– Zmeura
Zmeura este bogta in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti.
O cescuta de zmeura contine 8 gr de fibre, asadar este una dintre cele mai bune surse de fibre.
Mai contine Vitamina C si mangan, Vitamina B2 si B3, potasiu, magneziu, acizi grasi, omega 3, cupru si fier.
Bogata in antioxidanti, zmeura are efect antimicrobian, tinand sistemul digestiv sanatos. Concentratia mare de fibre solubile ajuta digestia, dar tine si nivelul zaharului din sange sub control.
Vitamina C protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi, intareste sistemul imunitar si mareste absorbtia de fier.
Manganul continut tine oasele puternice si imbunatateste activitatea tiroidei. In plus, zmeura are proprietati antibacteriene, antivirale si contine un acid ce lupta chiar cu cancerul.
Se poate pastra la congelator, in pungute mici sau caserole.
Dupa ce o cumparati o splati imediat si o dati la rece. Daca e tinuta afara se poate strica rapid.
Asa ca, mancati zmeura, nu numai ca e buna, dar e si bogta in nutrienti.
– Afinele
Afinele sunt bogate in antioxidanti, acid elagic, fibre, Vitamina A, B, C, E, tanin, ericolina, flavonoizi, pectina, mirtilina, zaharuri, acizi organici.
Aceste bobite sunt foarte sanatoase, jumatate de cescuta de afine pe saptamna te paseste de hipertensiune.
– Coacazele rosii
Albe sau negre, aceste bobite mici sunt acrisoare, se aseamna la gust cu agrisele.
Contin mai multa Vitamina C decat o portocala.
Ca si merisoarele, ajuta in caz de infectii urinare; Ele contin acid hipuric, ce se elimina prin urina, cu rol de bariera in infectii precum cea cu E. coli. Mai contin si acid quinic ce ajuta in prevenirea calculilor renali.
Coacazele rosii si albe au un usor efect laxativ si diuretic.
Asa, sa revenim la cheesecake-ul nostru, cremos si foarte aromat de la aceste minunate fructe.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificulate redusa :: Coacere 45 minuteIngrediente:
Baza de biscuite:– 125 g biscuti digestivi sau simpli
– 60 g unt
Strat de branza:– 4 oua
– 150 g zahar
– sare, vanilie
– 250 g smantana groasa
– 500 g ricotta
– 2 linguri amidon
fructe la alegere.
Preparare baza de biscuti: topiti untul. In robot mixati bine biscuitii, adaugati untul topit si mixati pana devine totul omogen. Rasturnati compozitia pe o tava rotunda (24 cm diametru) si presati cu degetele pana baza este bine intinsa.
Intr-un castron bateti spuma ouale cu un praf de sare. Adagati zaharul si vanilia. Mixati pana devine crema. Adaugati smantana si amidonul. Ricotta si mixati pana ce compozitia este omogena. O turnati peste blat.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.
Il asezati pe un platou doar dupa ce s-a racit complet in tava. La rece pentru cateva ore.
Il decorati dupa pofta inimii si il savurati cu mare pofta.
Este extrem de cremos! Weekend racoros sa aveti!
5 comentarii
[…] Cat timp cartofii au fiert, am facut repede un cheesecake, dupa rețeta asta. […]
Mersi Maya, pup si eu si weekend racoros!
Sarah ma bucur ca-ti place, weekend minunat!
Arata fantastic!!!!!!!!!!
Un we minunat si multi pupici! :*
dupa parerea mea cheesecake-ul copt este mult mai bun decat cel fara coacere.o reteta minunata pe care o voi incerca cu siguranta.o seara minunata!