Prajitura cu branza dulce, visine si putin gris

de Isabela Spataru

Photobucket
Prajitura cu branza dulce, visine si putin gris
O prajitura cremoasa si delicioasa care poate inlocui cu succes celebra pasca clasica de Paste. 
Ingrediente: (12 persoane)
1 borcan visine (720ml) eu am pus cirese confiate, cca.300 g
1 kg branza dulce de vaci, eu ricotta
125 g unt moale
200 g zahar
1 pliculet vanilie
4 linguri suc de lamaie
4 oua
4 linguri de gris
2 lingurite praf de copt
1 pachet budinca de vanilie
zahar pudra
Punga de faina a ajuns din greseala in poza 😛
Photobucket
Ricotta, care nu a incaput in prima poza 😀 😛

Photobucket

Se scurg visinele intr-o strecuratoare de suc.

Bateti untul cu 100 g de zahar, vanilia si lamaia pana obtineti o crema omogena.
Separati ouale.
Photobucket
Adaugati galbenusurile in crema de unt unul cate unul, pana obtineti asa.

Photobucket

Separat amestecati grisul cu praful de budinca si praful de copt.
Adaugati in compozitie si amestecati bine.

Photobucket

Adaugati si branza, amestecati pana se omogenizeaza.

Photobucket
Visinile, la mine ciresile confiate.

Photobucket

Bateti si albusurile cu restul de zahar.
Le adaugati in compozitie si amestecati usor, de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Photobucket

Turnati intr-o forma detasabila, eu am improvizat dupa cum se vede.
Si dati-o la cuptorul preincalzit la 175°c, pentru 70 de minute.
Dupa acest timp o mai lasati 30 de minute in forma si pe urma o rasturnati si pudrati cu zahar pudra.

Photobucket

Cam asa mi-a iesit, e ffff buna 😛

Photobucket

Related Posts

10 comentarii

danyelle februarie 3, 2010 - 4:43 pm

Isabela, oare de ce nu pot vedea pozele pe care le-ai postat la aceasta reteta? danyelle

Răspuns
danyelle februarie 3, 2010 - 4:33 pm

Isabela, oare de ce nu pot vedea pozele pe care le-ai pus la aceasta reteta? danyelle

Răspuns
ISABELA mai 14, 2008 - 7:10 pm

Moni nu e nicio tava speciala, e hartie de copt 😛
Daca o incerci sper sa-ti placa 🙂

Răspuns
Moni mai 14, 2008 - 9:25 am

Draga Isabela , sunt curioasa sa stiu din ce este forma aceea alba in care ai copt torta si daca se cumpara . Nu iti mai spun cat imi place prajitura , as manca-o si cu ochii. Ador prajiturile cu branza dulce.

Răspuns
ISABELA mai 11, 2008 - 8:11 am

Imi pare rau Teo, daca stateai mai aproape de mine veneam la tine cu o praji 🙂
Cum te simti, tot rau? In cate luni esti, bebe ce zice?
Cand ai timp mai intra pe mess sa mai vorbim, te pup pe burtica, o duminica excelenta.

Răspuns
Teo mai 10, 2008 - 8:09 am

De ce ini faci pofteeee? Si asa, de cand sunt gravi tot rau ma sitm si nu prea pot manca, si cand mai si vad asa bunatati…

Ti-a iesit super!

Răspuns
ISABELA mai 6, 2008 - 11:20 am

Madi dupa rom nu ma omor in prajituri cu branza, coaja nu-mi place, sare am pus un varf dar nu am mai specificat 😛

Răspuns
madi mai 6, 2008 - 11:13 am

Daca-i pui si coaja de la doua lamai si putin rom, iese si mai gustoasa, crede-ma. Putina sare nu ai adaugat? Eu zic ca sarea evidentiaza mai bine gustul dulce si aroma vaniliei.

Răspuns
ISABELA mai 5, 2008 - 7:15 am

Amalia ma bucur ca/ti place, chiar e foarte cremoasa, trebuie sa o incerci 🙂

Răspuns
Amalia mai 5, 2008 - 5:22 am

Isabela foarte frumoasa ti-a iesit prajitura este chiar pe gustul meu.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.