1,K
Chec picant din piept de pui
Poate inlocui celebrul drob de miel.
Ingrediente:
-
1-2 piepti de pui, 500 g
-
2-3 oua
-
1 leg patrujel, eu am pus si marar
-
1 tulpina telina
-
5 catei usturoi, eu am pus usturoi verde, super bun
-
1 ceapa medie, eu ceapa verde
-
1 ardei iute mic(de-ala mititel si rosu)
-
sare
-
piper din belsug
-
smantana(200 grame)
-
100 gr parmigiano reggiano(se pune deasupra)
-
3 felli groase paine muiate in lapte si stoarse
Eu am tocat carnea la masina
Si verdeata toata impreuna cu painea.
Punem toate ingredientele intr-un castron si doar 2 linguri de smantana.
Amestecam bine
Turnam compozitia intr-o forma de chec, turnam smantana deasupra si presaram cu parmegiano.
Eu l-am facut pentru masa de Pasti.
L-am facut iar, nu ne mai saturam de bun ce e 😛
Laura iti multumim!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
6 comentarii
blogul Laurei de pe care ai luat aceasta reteta e cel mai frumos posibil si are retete si explicatii date ca la carte. De poze nu mai vorbesc, sunt ca in reviste. Pe urma urmezi tu, am facut 2 retete de ale tale si ne au placut foarte mult. Va urmaresc pe amandoua la fel de mult si sunteti cele mai tari! Astept retete noi! pupici
Tutuica ma bucur ca ti-a reusit si a fost apreciat de familie. Te mai astept pe la mine 🙂
Am facut si eu checul. Este foarte bun! A fost foarte apreciat si de soacra mea. Felicitari!
Danielutza checul e suuuper bun, putina picanterie in el nu strica, noua ne place putin mai picant 😛
Drobul e facut de tata, e din maruntaie de miel, fierte si tocate, multa ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel, sare, piper, oua crude si fierte, totul amestecat bine si pus intr-o tava si la cuptor. Noi asa il facem demult si ne place. 🙂
Da am facut si poze multte de Paste, dar abia imi fac timp sa pun reteta aici 😀 sper sa pot face ceva special cu pozele mele, e surpriza :)))
Te pup si eu si sa-mi zici cum e in Italia.
Aliza cum ai facut „drobul”?Ai postat reteta?Ai facut poze frumoase de Paste?
Te pupic….,tot eu sint 🙂
Danielutza
Ce bine arata chec-ul tau,am sa-l fac si eu cind ma intorc din Italia(dar fara ardei iute).
Pupici…
Danielutza