Prajitura Bounty

de Isabela Spataru
Bounty cakeReteta am gasit-o pe forumul Culinar.ro si nu am ezitat sa o incerc. Noi suntem fani cocos, mai ales Alin, care isi cumpara aproape in fiecare zi cateo ciocolata Bounty 😛

Bounty cake

Peentru blat:
125 g unt
50 g zahar brun
3 oua
200 g faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt

Bounty cake

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul topit. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt.

Bounty cake

Adaugam peste compozitia de ou, alternand cu laptele.

Bounty cake

Cam asa arata compozitia.

Bounty cake

Tapetam ci tava 20×30 cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 40 de minute.

Bounty cake

Se lasa la racit pe un gratar metalic.

Bounty cake

Pentru crema:
300 ml lapte
3 linguri pline de gris
80 g unt
80 g zahar
100 g cocos
vanilie
Bounty cakeGlazura:
sos de ciocolata (reteta de aici)

Turnam laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si grisul. Lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.

Bounty cake

Dupa ce s-a racit adaugam nuca de cocos si vanilia.

Bounty cake

Intindem crema pe blat.

Bounty cake

Si turnam sosul de ciocolata. Taiem dupa ce s-a inchegat bine sosul.

Bounty cake

Este delicioasa si chiar aduce la gust cu celebra ciocolata.

Bounty cake

Related Posts

27 comentarii

mariana decembrie 30, 2011 - 10:44 pm

Cea mai usoara crema din cate am preparat ,ca dealtfel si foarte gustoasa

Răspuns
Raluca noiembrie 9, 2011 - 6:42 am

prajitura e foarte buna si foarte usor de preparat.

Răspuns
Anonymous octombrie 21, 2011 - 2:45 pm

am incercat-o,merita 🙂

Răspuns
Rox februarie 14, 2011 - 12:56 pm

buna!sunt foarte tentata sa fac reteta,doar ca sunt in uk si aici nu am vazut nimic asemanator cu grisul.S-ar putea sa folosesc altceva in loc?De exemplu porridge oats.Mersi! 🙂

Răspuns
ISABELA martie 12, 2010 - 8:36 pm

Draga anonima poti intra si pe pagina mea de Facebook, http://www.facebook.com/pages/Isabela-Cuisine/150326341630 , unde poti atasa fotografii cu ce ai pregatit tu de pe aici.

Răspuns
ISABELA martie 12, 2010 - 8:34 pm

Alissa ma bucur ca ti-a placut!
Te mai astept cu drag pe aici.

Răspuns
Anonymous martie 12, 2010 - 11:25 am

Salut! Am incercat si eu prajitura.E foarte buna! Am mai experimentat cateva retete de pe blogul tau si deja stiu care urmeaza.
Merci pentru idei! 🙂

Răspuns
alissa_sened noiembrie 12, 2009 - 4:53 pm

Buna Isa.
Am facut si eu reteta ta si pot spune k a iesit kiar buna , dar greseala mea a fost k inloc de ciocolata (pt.glazua) am folosit cacao + ingredientele mentionate de tine … si nu so intarit pe prajitura asa k in poza ta 🙁 poate k nu am stiut io cum so topesc bine sau nu am lasat-o sufient … Adevarul e k sunt incepatoare 😛 oricum la gust a fost foarte buna. Iti multumesc si te pup!

Răspuns
Vio februarie 8, 2009 - 12:47 pm

draga Isabela si eu am facut cateva din retetele tale si sunt foarte gustoase. Vazusem o intrebare de a ta pe un alt blog si anume CU CE POT INLOCUI QWARK-UL. Cineva ti-a spus cu branza de vaci, numai ca e mare diferenta intre ele, fagarasul romanesc se aseamana foarte mult cu qwark-ul ”de afara”. Asaca sa folosesti cu incredere fagarasul nostru romanesc daca esti in tara. te pup

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 2:24 pm

Tunde daca stateam mai aproape iti daruiam cu mare drag o farfurie maaare cu praji.
Acum ma duc la tine pe blog.
Pupici lu Carla!

Răspuns
Tunde februarie 4, 2009 - 2:22 pm

Isabela … prajitura asta e minunata … as manca si eu … insa ma multumesc cu privirea … am trecut sa iti las o leapsa … la mine pe blog detalii … pupici

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 1:06 pm

OK Iulia, mersic. Doar la o singura intrebare trebuie sa raspund, nu?

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 1:05 pm

Mihalea mersi frumos, acum am vazut si eu blogul tau, interesant 🙂
Mmmm, nutella, am sa incerc si eu asa 😛

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 1:03 pm

Lissa mersi frumos. Daca ai sti cate prajituri nereusite am avut :))) , dar mai bine tac , ca imi stric reputatia :)))

Te pup

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 1:02 pm

La dispensa, grazie!

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 1:01 pm

Marcela asa sa faci. 😛

Pupici

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 1:00 pm

Iulia, si tu esti foarte priceputa, mult sicces cu blogul si sa ai multi vizitatori 😀
Si tie multe reusite in bucatarie, pup si numai bine.

Răspuns
ISABELA februarie 4, 2009 - 12:59 pm

Flor, noroc cu tine, altfel nu faceam minunea asta de praji. Deja am comanda de la niste prietene pt week-end-ul asta, la o cafeluta si o barfa mica merge de minune 😛

Puup

Răspuns
iulia februarie 4, 2009 - 11:18 am

Isa,am primit azi lepsa si te rog daca ai placerea sa vii sa o ridici si tu la randul tau de pe blogul meu.Pooop:*

Răspuns
Mihaela februarie 3, 2009 - 5:52 pm

Felicitari ptr blog! Multe retete delicioase. Am incercat si eu reteta (dar cu crema nutella pe deasupra..) si a iesit f buna:) De-abia astept sa incerc si alte retete.

Răspuns
Lissa februarie 3, 2009 - 8:02 am

Frumoasa ti-a mai iesit prajitura ,Isa!de fapt n-are rost sa ma mir,ca tot ce faci iti iasa bine ,te pup !

Răspuns
la dispensa februarie 1, 2009 - 4:48 pm

Che bontàààà….
Buona serata

Răspuns
Marcela S. ianuarie 31, 2009 - 6:04 pm

Buna reteta; si simpla. O s-o incerc.Te pup.

Răspuns
Iulia ianuarie 31, 2009 - 5:34 pm

Arata super ! De fapt tot ce faci iese minunat.Felicitari pentru toate minunatiile care iti ies din manute! Te pup si succes in continuare !

Răspuns
Flor ianuarie 31, 2009 - 5:25 pm

Tare faina ti-a iesit!

Răspuns
ISABELA ianuarie 31, 2009 - 9:43 am

Bon appétit!
Baisers!

Răspuns
Isabelle ianuarie 31, 2009 - 1:20 am

Une recette comme je les aime ! je vais essayer cela très prochainement 🙂

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.