1,5K
Reteta am gasit-o pe forumul Culinar.ro si nu am ezitat sa o incerc. Noi suntem fani cocos, mai ales Alin, care isi cumpara aproape in fiecare zi cateo ciocolata Bounty 😛
Peentru blat:
125 g unt
50 g zahar brun
3 oua
200 g faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
125 g unt
50 g zahar brun
3 oua
200 g faina
2 linguri cacao
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul topit. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt.
Adaugam peste compozitia de ou, alternand cu laptele.
Cam asa arata compozitia.
Tapetam ci tava 20×30 cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 40 de minute.
Se lasa la racit pe un gratar metalic.
Pentru crema:
300 ml lapte
3 linguri pline de gris
80 g unt
80 g zahar
100 g cocos
vanilie
300 ml lapte
3 linguri pline de gris
80 g unt
80 g zahar
100 g cocos
vanilie
Glazura:
sos de ciocolata (reteta de aici)
sos de ciocolata (reteta de aici)
Turnam laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si grisul. Lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit adaugam nuca de cocos si vanilia.
Intindem crema pe blat.
Si turnam sosul de ciocolata. Taiem dupa ce s-a inchegat bine sosul.
Este delicioasa si chiar aduce la gust cu celebra ciocolata.
27 comentarii
Cea mai usoara crema din cate am preparat ,ca dealtfel si foarte gustoasa
prajitura e foarte buna si foarte usor de preparat.
am incercat-o,merita 🙂
buna!sunt foarte tentata sa fac reteta,doar ca sunt in uk si aici nu am vazut nimic asemanator cu grisul.S-ar putea sa folosesc altceva in loc?De exemplu porridge oats.Mersi! 🙂
Draga anonima poti intra si pe pagina mea de Facebook, http://www.facebook.com/pages/Isabela-Cuisine/150326341630 , unde poti atasa fotografii cu ce ai pregatit tu de pe aici.
Alissa ma bucur ca ti-a placut!
Te mai astept cu drag pe aici.
Salut! Am incercat si eu prajitura.E foarte buna! Am mai experimentat cateva retete de pe blogul tau si deja stiu care urmeaza.
Merci pentru idei! 🙂
Buna Isa.
Am facut si eu reteta ta si pot spune k a iesit kiar buna , dar greseala mea a fost k inloc de ciocolata (pt.glazua) am folosit cacao + ingredientele mentionate de tine … si nu so intarit pe prajitura asa k in poza ta 🙁 poate k nu am stiut io cum so topesc bine sau nu am lasat-o sufient … Adevarul e k sunt incepatoare 😛 oricum la gust a fost foarte buna. Iti multumesc si te pup!
draga Isabela si eu am facut cateva din retetele tale si sunt foarte gustoase. Vazusem o intrebare de a ta pe un alt blog si anume CU CE POT INLOCUI QWARK-UL. Cineva ti-a spus cu branza de vaci, numai ca e mare diferenta intre ele, fagarasul romanesc se aseamana foarte mult cu qwark-ul ”de afara”. Asaca sa folosesti cu incredere fagarasul nostru romanesc daca esti in tara. te pup
Tunde daca stateam mai aproape iti daruiam cu mare drag o farfurie maaare cu praji.
Acum ma duc la tine pe blog.
Pupici lu Carla!
Isabela … prajitura asta e minunata … as manca si eu … insa ma multumesc cu privirea … am trecut sa iti las o leapsa … la mine pe blog detalii … pupici
OK Iulia, mersic. Doar la o singura intrebare trebuie sa raspund, nu?
Mihalea mersi frumos, acum am vazut si eu blogul tau, interesant 🙂
Mmmm, nutella, am sa incerc si eu asa 😛
Lissa mersi frumos. Daca ai sti cate prajituri nereusite am avut :))) , dar mai bine tac , ca imi stric reputatia :)))
Te pup
La dispensa, grazie!
Marcela asa sa faci. 😛
Pupici
Iulia, si tu esti foarte priceputa, mult sicces cu blogul si sa ai multi vizitatori 😀
Si tie multe reusite in bucatarie, pup si numai bine.
Flor, noroc cu tine, altfel nu faceam minunea asta de praji. Deja am comanda de la niste prietene pt week-end-ul asta, la o cafeluta si o barfa mica merge de minune 😛
Puup
Isa,am primit azi lepsa si te rog daca ai placerea sa vii sa o ridici si tu la randul tau de pe blogul meu.Pooop:*
Felicitari ptr blog! Multe retete delicioase. Am incercat si eu reteta (dar cu crema nutella pe deasupra..) si a iesit f buna:) De-abia astept sa incerc si alte retete.
Frumoasa ti-a mai iesit prajitura ,Isa!de fapt n-are rost sa ma mir,ca tot ce faci iti iasa bine ,te pup !
Che bontàààà….
Buona serata
Buna reteta; si simpla. O s-o incerc.Te pup.
Arata super ! De fapt tot ce faci iese minunat.Felicitari pentru toate minunatiile care iti ies din manute! Te pup si succes in continuare !
Tare faina ti-a iesit!
Bon appétit!
Baisers!
Une recette comme je les aime ! je vais essayer cela très prochainement 🙂