Povestea Fares

de Isabela Spataru

fares2

Deobicei nu prea scriu pe blog despre evenimentele la care particip, dar postez in timp real pe pagina personala si cea a blogului de pe facebook. Acolo scriu absolut tot. Aici scriu doar despre produsele care mi-au placut mie tare mult, despre locatie. Asa se face ca in decembrie, anul trecut, am primit o invitatie la evenimentul Fares, care a implinit 85 de ani de cand este pe piata din Romania. Nu cred ca este persoana care sa nu fi auzit de ceaiurile Fares. La noi in familie sunt cumparate constant. Ce ma bucur, e ca au marit gama, si acum gasim tot felul de ceaiuri cu arome care mai de care, suplimente, siropuri, uleiuri esentiale.

Impreuna cu Alina, autoarea site-ului TheStudioVision.com

Impreuna cu Alina, autoarea site-ului TheStudioVision.com

Evenimentul in sine s-a desfasurat la Seneca AntiCafe, da avem si noi asa ceva acum in Bucuresti. O locatie tare frumoasa, cozy, in care iti poti bea cafeaua sau ceaiul intr-o admosfera relaxanta. Asa am facut si noi, pe inserate, cand afara se lasase frigul, ne-am relaxat la o cana de ceai Fares si ceva dulce, in timp ce am ascultat povestea despre cum a luat nastere Fares. Va las mai jos cu cateva informatii pe care sunt convinsa ca nu le stiati.

Testam noul ceai de iarna Fares.

Testam noul ceai de iarna Fares.

 

fares3

Fares Orăștie împlinește 85 de ani, peste opt decenii de lucru cu plante tămăduitoare și remedii naturale culese din popor sau create de echipa companiei, 85 de ani de experiență, pasiune și dragoste pentru oameni.

Povestea Fares Orăștie e despre plantele pe care natura ni le oferă, presărate pretutindeni în țara noastră sau în lumea largă. De fapt, această poveste a început de pe timpurile strămoșilor daci, care știau multe minuni despre plante, sănătate și viață. Iar meșteșugul acesta al lor nu a pierit niciodată: a renăscut acum 85 de ani, în anul 1929, în mâinile vizionarului farmacist Andrei Farago și s-a așezat la poalele Sarmisegetuzei, înapoi în inima Daciei, dând viață multor lucruri bune.

Andrei Farago - vizitand culturile de plante

Mergând pe urmele strămoșilor, echipa Fares a ales să cultive plantele și să își desfășoare activitatea în aceleași locuri bogate în tradiție, unde viața înflorește în fiecare an, dăruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sănătate: la Orăștie.

În fiecare zi, cei de la Fares fac așa cum au învățat că e bine: folosesc numai plante tămăduitoare din culturi proprii sau din surse de încredere, le aleg fir cu fir și le usucă după metoda lor, la temperaturi care păstrează tot ce-i bun în ele. După o prelucrare atentă, acestea ajung în casele românilor, în remedii culese din popor sau create de echipa companiei.

Eficiența produselor din plante medicinale este strâns legată de calitatea acestora și de modul în care sunt prelucrate și utilizate. Când vorbim despre plantele provenite din culturile proprii este importantă folosirea materiilor prime certificate din punct de vedere al speciei, acest lucru venind ca o primă garanție a calității produselor Fares. Mai mult decât atât, experiența echipei de la Orăștie a dus la dezvoltarea unor tehnologii proprii, acordând o atenție deosebită procesului de uscare pentru fiecare specie de plantă. Acest lucru înseamnă existența unor temperaturi și a unei durate de uscare controlate pentru a asigura păstrarea substanțelor active și a unor spații speciale de depozitare, protejate de contaminare. Un alt punct important este și trasabilitatea completă pe fluxul tehnologic care permite verificarea fiecărei etape de producție, iar certificarea din punct de vedere al siguranței alimentare, contribuie, de asemenea, la asigurarea eficienței terapeutice a produselor Fares.

„Credem că românii încep să înțeleagă din ce în ce mai bine faptul că naturalul este valoros. Și, mai mult, îndrăznim să credem că oamenii apreciază pasiunea și grija noastră pentru plante și tradiție, alături de expertiza noastră de 85 de ani, având din ce în ce mai multă încredere în brandul nostru. Le mulțumim tuturor”, a declarat Andreea Constantin, Manager Comunicare Fares Orăștie.

Știați că…
 [warning]Menta presupune cel mai îndelungat timp de uscare, ea având nevoie de până la 48 de ore, în timp ce mușețelul se usucă în circa 20 de ore. La polul opus avem socul, care se degradează foarte repede.
 Farmacistul Andrei Farago a fondat în anul 1929 firma „Digitalis, prima companie română pentru cultivarea plantelor medicinale”, care astăzi poartă numele Fares.
 Fares Orăștie produce peste 800.000 de sticluțe de sirop într-un an. Dacă am goli toate aceste sticluțe am putea umple lejer o piscină cu suprafața de 100 de metri pătrați și adâncimea de doi metri.
 Este nevoie de peste 20 de ore de analize pentru o cutie de ceai și chiar 48 de ore pentru antibioticul natural Biosept.
 Fares Orăștie produce peste 20 de milioane de cutii de ceai în fiecare an. Dacă am pune cap la cap toate aceste cutiuțe de ceai, am putea acoperi o distanță aproape echivalentă cu lungimea fluviului Dunărea – 2.800 km – de la izvoarele din Germania și până la vărsarea în Marea Neagră.
 Realizarea unui produs nou durează de la 9 la 18 luni. În acest timp se trece de la documentarea științifică, la probele de laborator și probele pilot, testări și analize, elaborarea standardului de calitate al produsului, obținerea avizelor de fabricație conforme cu legislația, evaluarea eficienței terapeutice.
 Una dintre magaziile Fares dedicate depozitării plantelor, după recoltare, are 51 m lungime și 32 m lățime, fiind construită pe structura unui hangar de avioane.
 În echipa Fares lucrează peste 750 de oameni.
 Cele mai longevive produse Fares sunt: ceaiurile de mușețel, gălbenele, sunătoare, mentă, tei, coada șoricelului, coada calului, păducel, trei frați pătați, urzică. Acestea există chiar de la începuturile Fares, adică de 85 de ani. Tot de atunci există și uleiul esențial de mentă.[/warning]

Musetel_1

Sincer, eu as face un roadtrip in primavara pana la Orastie, sa-mi incant ochii cu lanurile de musetel, lavanda sau galbenele. De vis! Doar ma stiti ca iubesc natura si as sta ore in sir sa fac fotografii. Daca ajung pe acolo, promit ca vin cu multe povesti si sute de fotografii!

fares6

Voi ce produse preferati de la Fares?

 

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult