667
Asa cum v-am promis, din pasta brisee am facut aceste minunate placintele umplute cu nectarine si ghimbir. Nicinu pot sa le descriu prea mult, sunt pur si simplu delicioase, ghimbirul ofera nectarinelor o aroma de neegalat, combinatia rezultata fiind mai mult decat delicioasa. Se topesc pur si simplu in gura, alaturi de o ceasca mare de cafea.
Pentru 6 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 20 minute :: Coacere 25-30 minuteIngrediente:
– o portie pasta brisee
Umplutura:
– 4 nectarine mari si copate
– sucul de la 1/2 lamaie
– 3 linguri de zahar
– 1/2 lingura ghimbir proaspat ras
Pentru uns:
– lapte
– zahar brun
– o portie pasta brisee
Umplutura:
– 4 nectarine mari si copate
– sucul de la 1/2 lamaie
– 3 linguri de zahar
– 1/2 lingura ghimbir proaspat ras
Pentru uns:
– lapte
– zahar brun
Preparare: mai intai pregatim umplutura. Taiem necatarinele in cubulete mici, puteti sa luati si coaja daca aveti chef. Adaugam sucul de lamaie, zaharul si ghimbirul ras. Amestecam. Lasam umplutura deoparte pana intindem aluatul.
Din cantitatea care ne-a iesit de pasta brisee, luam jumatate si pe o suprafata presarata cu faina, intindem alutul in foaie subtire.
Cu ajutorul unei forme rotunde(ce diametru doriti), stantam cerculete.
Luam putina umplutura si o asezam in centrul cercului. Pe margine ungem aluatul cu putin albus de ou, sa se lipeasca mai bine. Pliem cerculetul, sa obtinem o placintica mica. O sigilam bine cu furculita. Deasupra facem o mica taietura, sa respire.
Le ungem cu lapte si le presaram cu zahar brun. Le dam la cuptor, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
Sunt excelente atat calda, cat si reci!