
– o portie pasta brisee
Umplutura:
– 4 nectarine mari si copate
– sucul de la 1/2 lamaie
– 3 linguri de zahar
– 1/2 lingura ghimbir proaspat ras
Pentru uns:
– lapte
– zahar brun


Din cantitatea care ne-a iesit de pasta brisee, luam jumatate si pe o suprafata presarata cu faina, intindem alutul in foaie subtire.
Cu ajutorul unei forme rotunde(ce diametru doriti), stantam cerculete.
Luam putina umplutura si o asezam in centrul cercului. Pe margine ungem aluatul cu putin albus de ou, sa se lipeasca mai bine. Pliem cerculetul, sa obtinem o placintica mica. O sigilam bine cu furculita. Deasupra facem o mica taietura, sa respire.
Le ungem cu lapte si le presaram cu zahar brun. Le dam la cuptor, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
Sunt excelente atat calda, cat si reci!