Panna cotta

de Isabela Spataru
Panna CottaEste un desert tipic zonei Piemonte din Italia. Dar o sa-l gasiti peste tot unde vreti sa mancati un desert usor si delicios.
Sunt cu gandul la vara, la soare si caldura si Doamne cat de departe eee :((. Am pregatit panna cotta, care este un desert usor, de vara, cu sosuri de fructe asortate, cu gandul la zilele frumoase de vara :). Ceva dulce mai bun si mai usor nu cred ca exista, pana si un copil poate face acest desert :)), nu glumesc. Va trebuiesc cateva ingrediente de baza: lapte, frisca lichida, gelatina foi, respectati pasii de preparare si alegati-va sosul dorit. Asa ca hai sa trecm la treaba!

Pentru 4 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 15 minute :: Fierbere 15 minute
Ingrediente:
– 300 ml lapte
– 200 ml frisca lichida
– 3 foi de gelatina (6 g)
– esenta de vanilie
– 120 g zahar
Pentru sosul de zmeura:
– 200 g zmeura
– 2 linguri zahar pudra
Panna CottaPreparare: intr-un castronel cu apa, punem gelatina foi la inmuiat (aprox. 10 minute).

Panna Cotta

Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida. Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Turnam si extractul de vanilie.

Panna Cotta

Stoarcem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.

Panna Cotta

Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Dar mai bine pregatiti de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.

Panna Cotta

Sosul de zmeura: amestecati la robot zmeura cu zaharul pudra. Eu am folosit sos gata cumparat.

Panna Cotta

Sa aveti mare pofta si am sa mai revin si cu alte retete de panna cotta.

Panna Cotta

Si daca tot am vorbit de vara, am scos o pungulita de cireste de la congelator, au fost foarte bune.

Frozen Cherries

Related Posts

10 comentarii

VIO martie 7, 2010 - 1:16 pm

Tocmai am facut-o si eu,multumesc pentru reteta,suuuuper de tot si incredibil de usor de facut.Eu am folosit gelatina granule

Răspuns
ISABELA februarie 11, 2010 - 6:43 pm

Fetelor, sincera sa fiu, pe la noi am vazut cam rar gelatina foi. Trebuie sa luati toate supermarketurile la rand sa cautati. Eu am luat=o pe a mea, care am folosit-o la panna cotta din Italia.
Snaco, laptele si frisca trebuie sa aiba acceasi temperatura si da, gelatina foi, dupa ce s-a hidratat in apa vreo 10 minute, trebuie scursa de apa, ca sa nu puneti si apa in amestecul de panna cotta.
O foaie de gelatina are 2 grame, calculati si voi cata gelatina granule. Gelatina granule o preparati cum scrie pe plic.
Soper ca v-ati lamurit, daca mai aveti si alte nelamuriri v astept aici :).

Răspuns
ISABELA februarie 11, 2010 - 6:38 pm

Just me trebuie sa o incerci, numai sa ai rabdare cateva ore pana se “face” la frigider 😛

Răspuns
ISABELA februarie 11, 2010 - 6:37 pm

Catherine is a light and delicious dessert.

Răspuns
kitty februarie 11, 2010 - 5:19 pm

Iza, spune-ne si noua te rog, de unde putem lua foi de gelatina(un supermarket care are sau genul de magazin). Sau e buna gelatina la pliculet? Si daca da, cam care ar fi echivalentul pentru o foaie de gelatina?

Răspuns
Anonymous ianuarie 19, 2010 - 2:19 pm

Buna!
Unde se gaseste gelatina foi?
Nu am inteles cat de fierbinte trebuie sa fie amestecul de lapte si frisca.
Multumesc

Răspuns
snaco26 ianuarie 17, 2010 - 5:15 am

Pare a fi usor de facut,dar daca nu am gelatina foi,ci granule,atunci cum procedez?Mai ales ca spui ca se storc foile de gelatina.Nu prea stiu sa lucrez cu gelatina si nu am vazut foi,doar granule.

Răspuns
Just me ianuarie 17, 2010 - 3:15 am

imi vine sa musc din monitor, trebuie s-o incerc si eu intr-o zi, pana atunci salivez:)

Răspuns
Catherine ianuarie 16, 2010 - 10:41 pm

This looks beautiful and sounds delicious!

Răspuns
CAHİDE ianuarie 16, 2010 - 10:24 pm

Hmmm nefis bir lezzet!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult