
Sunt cu gandul la vara, la soare si caldura si Doamne cat de departe eee :((. Am pregatit panna cotta, care este un desert usor, de vara, cu sosuri de fructe asortate, cu gandul la zilele frumoase de vara :). Ceva dulce mai bun si mai usor nu cred ca exista, pana si un copil poate face acest desert :)), nu glumesc. Va trebuiesc cateva ingrediente de baza: lapte, frisca lichida, gelatina foi, respectati pasii de preparare si alegati-va sosul dorit. Asa ca hai sa trecm la treaba!
Ingrediente:
– 300 ml lapte
– 200 ml frisca lichida
– 3 foi de gelatina (6 g)
– esenta de vanilie
– 120 g zahar
Pentru sosul de zmeura:
– 200 g zmeura
– 2 linguri zahar pudra

Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida. Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Turnam si extractul de vanilie.
Stoarcem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.
Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Dar mai bine pregatiti de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.
Sosul de zmeura: amestecati la robot zmeura cu zaharul pudra. Eu am folosit sos gata cumparat.
Sa aveti mare pofta si am sa mai revin si cu alte retete de panna cotta.
Si daca tot am vorbit de vara, am scos o pungulita de cireste de la congelator, au fost foarte bune.
10 comentarii
Tocmai am facut-o si eu,multumesc pentru reteta,suuuuper de tot si incredibil de usor de facut.Eu am folosit gelatina granule
Fetelor, sincera sa fiu, pe la noi am vazut cam rar gelatina foi. Trebuie sa luati toate supermarketurile la rand sa cautati. Eu am luat=o pe a mea, care am folosit-o la panna cotta din Italia.
Snaco, laptele si frisca trebuie sa aiba acceasi temperatura si da, gelatina foi, dupa ce s-a hidratat in apa vreo 10 minute, trebuie scursa de apa, ca sa nu puneti si apa in amestecul de panna cotta.
O foaie de gelatina are 2 grame, calculati si voi cata gelatina granule. Gelatina granule o preparati cum scrie pe plic.
Soper ca v-ati lamurit, daca mai aveti si alte nelamuriri v astept aici :).
Just me trebuie sa o incerci, numai sa ai rabdare cateva ore pana se “face” la frigider 😛
Catherine is a light and delicious dessert.
Iza, spune-ne si noua te rog, de unde putem lua foi de gelatina(un supermarket care are sau genul de magazin). Sau e buna gelatina la pliculet? Si daca da, cam care ar fi echivalentul pentru o foaie de gelatina?
Buna!
Unde se gaseste gelatina foi?
Nu am inteles cat de fierbinte trebuie sa fie amestecul de lapte si frisca.
Multumesc
Pare a fi usor de facut,dar daca nu am gelatina foi,ci granule,atunci cum procedez?Mai ales ca spui ca se storc foile de gelatina.Nu prea stiu sa lucrez cu gelatina si nu am vazut foi,doar granule.
imi vine sa musc din monitor, trebuie s-o incerc si eu intr-o zi, pana atunci salivez:)
This looks beautiful and sounds delicious!
Hmmm nefis bir lezzet!