2,1K
O alta prajitura incercata cu margarina Rama este Negresa cu nuci. Preferata intregeii familii!
Ca tot se apropie Craciunul va invit sa intrati in lumea Prajituria unde veti gasi nenumarate retete sau puteti chiar voi sa trimiteti retete.
Negresa am preparat-o cu alune de padure, pe care le-am rumenit putin la cuptor, sa capete acel gust bun 😛
Ca tot se apropie Craciunul va invit sa intrati in lumea Prajituria unde veti gasi nenumarate retete sau puteti chiar voi sa trimiteti retete.
Negresa am preparat-o cu alune de padure, pe care le-am rumenit putin la cuptor, sa capete acel gust bun 😛
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 30 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 125 g ciocolata amaruie
– 100 g margarina Rama
– 2 oua
– 200 g zahar
– putina sare
– 1 plic vanilie
– 150 g faina
– 100 g miez de nuca prajit sau alunde de padure
– 1 lingurita praf de copt
Ingrediente:
– 125 g ciocolata amaruie
– 100 g margarina Rama
– 2 oua
– 200 g zahar
– putina sare
– 1 plic vanilie
– 150 g faina
– 100 g miez de nuca prajit sau alunde de padure
– 1 lingurita praf de copt
Preparare: topim margarina Rama impreuna cu ciocolata si o lasam deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol batem ouale impreuna cu zaharul, sarea si vanilia. Turnam treptat ciocolata impreuna cu margarina topita si mixam bine. Adaugam faina impreuna cu praful de copt. La sfarsit adaugam si nucile/alunele de padure putin rumenite la cuptor si zdrobite.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de negresa. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 30 minute.
Dupa ce s-a racit o portionati.
8 comentarii
Aveam o reteta mai veche, dar asta e superioara din toate punctele de vedere. Multumesc mult!
Tare bine mai arata. Cred ca n-am mai mancat o negresa de vreo 2 ani:D…oare ar fi timpul sa incerc una?
Pupici Isa!
suna delicios:)
am facut si eu aceasta minunata si rapida prajiturica, dar cu nuci si am facut o tava cu ciocolata cu lapte si am redus cantitatea de zahar iar in alta tava am adaugat ciocolata alba, esenta de portocale si deasemeni redusa cantitatea de zahar. Pupici multi si multumim pt retete deosebite!
Arata foarte bine, ma incumet sa incerc reteta.
Ai un blog genial,iar pozele way too cool…Te urmaresc! 🙂 Daca vrei poti arunca o privire si la mine pe blog.Iti doresc o Duminica din cele mai frumoase.
Arată fantastic!Ador prajiturile cu ciocolată!
Ti-aș sugera sa pui imaginile la marime medie se incarcă greu și nu se văd bine, nu pot sa-mi „clătesc” ochii cu asa bunatate.
Sau poate doar la mine se vede asa!
O seara frumoasa!
ce frumoasa si apetisanta e 🙂