1,1K
Ca tot e sezonul aluaturilor dospite, nu am cum sa nu prepar cozonac. Preferatul meu este acesta si cel cu mac. Defapt tot ce e facut in casa imi place, mirosul de aluat dospit copt imi place la nebunuie 😛
Si cum nu depun prea mult efort sa framant aluatul de cozonac (masina de paine isi face treaba), in cateva ore am un cozonacel rumen si bun facu de mine 😛
Eu aici am preparat un cozonac, dar voi puteti inmulti ingredientele si sa faceti cati doriti 🙂
Pentru 4 persoane :: Preparare 2 h :: Dificultate medie :: Coacere 40-45 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 350 g faina
– 60 g zahar
– 150 ml lapte
– 1 ou
– 15 g drojdie proaspata
– coaja de lamaie rasa, vanilie
– 1/2 lingurita sare
– 50 g unt topit
Pentru umplutura:
– 1 baton martipana, cca. 200 g
Pentru uns:
– 1 galbenus + 1 lingura lapte
– migdale feliute
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 350 g faina
– 60 g zahar
– 150 ml lapte
– 1 ou
– 15 g drojdie proaspata
– coaja de lamaie rasa, vanilie
– 1/2 lingurita sare
– 50 g unt topit
Pentru umplutura:
– 1 baton martipana, cca. 200 g
Pentru uns:
– 1 galbenus + 1 lingura lapte
– migdale feliute
Preparare: toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Daca nu aveti masina de paine framantati un aluat cu mana. Il lasati o ora la dospit, la loc cald. La mine, la masina de paine, in jumatate de ora aluatul a crescut.
Cat timp aluatul creste, radeti martipanul. Al meu a fost glazurat cu ciocolata si nu ma deranjat, a fost foarte bun :P.
Dupa ce aluatul a crescut, ungeti suprafata de lucru cu putin ulei si intindeti aluatul, presarati martipanul si rulati usor aluatul. Il asezati intr-o tava de cozonac sau tava intinsa si il lasati la loc cald sa creasca. Incingeti cuptorul la 180 gradeC. Dupa ce cozonacelul a crescut il ungeti cu amestecul de galbenus si lapte si presarati feliute de migdale. Il dati la cuptor pentru 40-45 de minute.
Cat timp aluatul creste, radeti martipanul. Al meu a fost glazurat cu ciocolata si nu ma deranjat, a fost foarte bun :P.
Dupa ce aluatul a crescut, ungeti suprafata de lucru cu putin ulei si intindeti aluatul, presarati martipanul si rulati usor aluatul. Il asezati intr-o tava de cozonac sau tava intinsa si il lasati la loc cald sa creasca. Incingeti cuptorul la 180 gradeC. Dupa ce cozonacelul a crescut il ungeti cu amestecul de galbenus si lapte si presarati feliute de migdale. Il dati la cuptor pentru 40-45 de minute.
Delicios!
5 comentarii
Mama,cum arata !!! Imi ploua in gura :-s
Super Diana, pofta buna :P!
Am in cuptor niste briose dupa reteta asta! De-abea astept! 😀
Ai un mare dar de la Dumenezeu !!!
Ar fi o mare pierdere sa nu afle cat mai multa lume de tine si bunaciunile tale !!
Ai o mare afacere in mana care nu trebuie sa-ti scape !!
Craciun fericit!!
P.S.Dar tot nu sunt lamurita cum e cu numarul cozonacilir ………….
Minunat! De-abea astept sa-l incerc!