Salata de linte cu otet balsamic si mandarine

de Isabela Spataru
Lentil salad with balsamic vinegar and mandarinGatesc pentru prima data linte. Am tot zis sa incerc sa vad cum e. Sincer nu pot sa zic ca este preferata mea, la fel ca si fasolea sau mazarea. Am folosit linte verde si din pacate nu a fost de prea buna calitate 🙁 .
Dupa ce am ales-o si spalat-o de mai multe ori, am incalzit intr-o craticioara apa si am lasat boabele de linte sa stea la inmuiat pentru vreo 2 ore. Dupa acest timp am pus oala pe foc, am adaugat 2 frunze de dafin si am lasat-o sa fiarba.

Pentru 1 persoana :: Preparare 10 minute :: Dificulate redusa :: Fierbere 40-45 minute
Ingrediente:
– 200 g linte verde
– sucul de la o mandarina/portocala
– 1 lingurita mustar
– 1 lingurita otet balsamic
– ulei de masline
– arpagic, eu am avut uscat
– sare, piper

Preparare: daca nu aveti arpagic proaspat, merge si uscat, cum am folosit eu.Lentil salad with balsamic vinegar and mandarin

Lintea, dupa ce a fiert, o scurgem bine si o rasturnam pe o farfurie. Pregatim intre timp sosul pe care il turnam peste linte. Amestecam intr-un bol mustarul, otetul balsamic, sucul de mandarina, uleiul de masline, sare si piper.

Lentil salad with balsamic vinegar and mandarin

Amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si arpagic.

Lentil salad with balsamic vinegar and mandarin

Turnam sosul peste linte, amestecam si servim imediat!

Lentil salad with balsamic vinegar and mandarin

Related Posts

4 comentarii

raluca decembrie 3, 2010 - 10:19 pm

Buna, sotul meu e innebunit dupa linte, si e o mancare satioasa in post. eu o pregatesc ca pe o mancarica de mazare fara carne(ceapa calita, lintea fiarta in prealabil, sare, piper, marar, suc de rosii) si aproape de final paste Barrila micute – Orzo fierte si ele. gusturile se amesteca si-i chiar buna. Un Mos Nicolae bogat!

Răspuns
lauralaurentiu decembrie 1, 2010 - 9:10 pm

Foarte frumos, foarte sanatos! 🙂

La multi ani de ziua tuturor romanilor!

Răspuns
Alice Georgiana noiembrie 30, 2010 - 4:04 pm

Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223

Răspuns
ancahotineanu noiembrie 30, 2010 - 2:56 pm

Hello. Cu linte poti incerca sa faci Dhal (Daal), o mancare indiana delicioasa. De obicei e foarte foarte iute, dar eu am facut pentru cei ce nu suporta si fara chili.
🙂

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.