
Dupa ce am ales-o si spalat-o de mai multe ori, am incalzit intr-o craticioara apa si am lasat boabele de linte sa stea la inmuiat pentru vreo 2 ore. Dupa acest timp am pus oala pe foc, am adaugat 2 frunze de dafin si am lasat-o sa fiarba.
Pentru 1 persoana :: Preparare 10 minute :: Dificulate redusa :: Fierbere 40-45 minute
Ingrediente:
– 200 g linte verde
– sucul de la o mandarina/portocala
– 1 lingurita mustar
– 1 lingurita otet balsamic
– ulei de masline
– arpagic, eu am avut uscat
– sare, piper

Lintea, dupa ce a fiert, o scurgem bine si o rasturnam pe o farfurie. Pregatim intre timp sosul pe care il turnam peste linte. Amestecam intr-un bol mustarul, otetul balsamic, sucul de mandarina, uleiul de masline, sare si piper.
Amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si arpagic.
Turnam sosul peste linte, amestecam si servim imediat!
4 comentarii
Buna, sotul meu e innebunit dupa linte, si e o mancare satioasa in post. eu o pregatesc ca pe o mancarica de mazare fara carne(ceapa calita, lintea fiarta in prealabil, sare, piper, marar, suc de rosii) si aproape de final paste Barrila micute – Orzo fierte si ele. gusturile se amesteca si-i chiar buna. Un Mos Nicolae bogat!
Foarte frumos, foarte sanatos! 🙂
La multi ani de ziua tuturor romanilor! Laura Laurentiu
Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223
Hello. Cu linte poti incerca sa faci Dhal (Daal), o mancare indiana delicioasa. De obicei e foarte foarte iute, dar eu am facut pentru cei ce nu suporta si fara chili.
🙂