Negresa cu banane

de Isabela Spataru
IMG_4223Prima reteta cu Rama Maestro este aceasta delicioasa negresa cu crema delicioasa de budinca, banane si sos de ciocolata. Cu siguranta daca o incercati o sa va uimiti familia de cat de buna si aspectoasa este!

Pentru 8 persoane :: Preparare 1h :: Coacere 30 minute :: Dificultate medie
Ingrediente blat:
– 4 oua
– 125 g zahar
– 125 g faina
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
– 1 plic praf budinca de vanilie
– 400 ml lapte
– 4 linguri zahar
– 125 g margarina Rama
Pentru sosul de ciocolata:
– 100 g ciocolata cu lapte
– 2 linguri zahar brun
– 3 linguri lapte
– un cub margarina Rama
2-3 banane

Preparare blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei pentru o reusita buna. Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana nu se mai simte niciun cristal de zahar. Adaugam galbenusurile, unul cate unul. Separat cernem cacaua, faina si praful de copt. Le incorporam treptat, cu miscari de jos in sus, in spuma de ou. Fixam inelul de tort la 20-23 de cm, cum vreti voi de inalta prajitura. Ungem forma cu ulei si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 25-30 minute.

Brownies with bananas

Lasam blatul sa se raceasca pe un gratar.

Brownies with bananas

Preparare crema: din lapte, zahar si praful de budinca preparam o crema. Le fierbem pe foc mic pana se ingroasa.

Brownies with bananas

Lasam budinca sa se raceasca bine. Margarina Rama trebuie sa fie la temperatura camerei.

Brownies with bananas

Cu ajutorul mixerului spumam crema, adaugat treptat in budinca bucatele de margarina. Mixam bine pana totul devine o crema fina.

Brownies with bananas

Pe blatul racit intindem crema. Taime feliute cateva banane, cat sa acopere toata suprafata prajiturii.

Brownies with bananas

Fierbem ingredientele pentru sos pana devine dens si lucios. Cat este caldut in intindeti peste prajitura.

Brownies with bananas

O lasati cateva ore la rece!

Brownies with bananas

Related Posts

6 comentarii

Mihaela noiembrie 22, 2010 - 1:18 pm

Wow, ce bine arata! Ador prajiturile cu banane, sigur o voi face si eu!

Răspuns
Paradis noiembrie 21, 2010 - 8:57 pm

Iza,arata super-mega negreasa ta.Am salvat reteta.O duminica frumoasa

Răspuns
ISABELA noiembrie 21, 2010 - 8:22 pm

Laura gata am motificat, iti las aici adresa de mail, iza around isabelacuisine dot com si vorbim acolo de bennere.

Răspuns
ISABELA noiembrie 21, 2010 - 8:21 pm

Mersi Andreea.

Răspuns
lauralaurentiu noiembrie 20, 2010 - 5:55 pm

Foarte bine arata prajitura, intr-adevar :).

Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este http://www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Daca te intereseaza si un schimb de bannere, eu il accept cu bucurie. Laura Laurentiu – Retete ca la Mama.ro

Răspuns
Andreea noiembrie 20, 2010 - 5:52 pm

S-U-P-E-R-B!-!-! FELICITARI!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.