Un nou concept de bistro, cu meniu exclusiv vegetarian şi raw-vegan şi-a deschis porţile către toţi amatorii de mâncare sănătoasă din Bucureşti. LoVegan este un nou restaurant ce îşi propune un obiectiv ambiţios: să-i facă pe bucureşteni să se îndrăgostească de bucătăria vegetariană şi să le ofere alternative sănătoase şi pline de viaţă pentru alegerile lor de zi cu zi.
Cu o echipă alcătuită din doi chefi dedicaţi stilului de viaţă vegan şi raw-vegan, bucătăria LoVegan va fi disponibilă bucureştenilor atât în cadrul bistroului amplasat in centrul Capitalei (Piaţa Romană), cât şi online, prin intermediul serviciului de „take away”. Din echipa LoVegan fac parte chef Alexandru Bugnariu-Nicolae, un bucătar cu experienţă în arta preparării mâncării vegane ce şi-a desăvârşit educaţia culinară în Marea Britanie, şi chef Tatiana Suliman, pasionată de alimentaţia raw-vegan.
LoVegan este prima iniţiativă antreprenorială a Florinei Vărzariu, fosta directoare financiara a Tempo Group si actuala coordonatoare financiara a Dentsu Aegis Network.
„LoVegan este o provocare pe care o adresez bucureştenilor, şi anume aceea de a descoperi că alimentaţia vegetariană sau raw-vegană poate fi savurată, iubită şi adoptată ca stil de viaţă. Când am descoperit personal acest stil de viaţă, am învăţat că principiile mâncării vegan au la bază dragostea faţă de sine, un lucru care uneori ne lipseşte din modul în care ne raportăm la noi înşine” a declarat Florina Vărzariu, director financiar al Tempo Group şi proprietara LoVegan.
Meniul LoVegan este unul complex şi diversificat, inspirat din marile bucătării ale lumii. Pentru a evita monotonia, atât meniul vegetarian cât şi cel raw-vegan vor fi schimbate o dată la două săptămâni, integrând în oferta LoVegan atât meniuri prestabilite, ce includ minim 3 feluri de mâncare, cât şi preparate la alegere. O inovaţie proprie bucătăriei LoVegan este meniul inspirat din starea de spirit a clientului: astfel, cei care trec pragul restaurantului vor putea comanda un meniu inspirat din starea lor, gătit special de unul dintre chefi.
LoVegan va găzdui, de asemenea, seminarii de iniţiere în arta gătitului fără foc, susţinute de cei doi chefi, Alexandru Bugnariu-Nicolae şi Tatiana Suliman. Alături de aceştia, pasionaţii de stilul de viaţă raw-vegan vor putea învăţa principiile bucătăriei fără foc, modul de combinare a ingredientelor pentru a obţine un gust desăvârşit cât şi secretele realizării unei pâini cât mai sănătoase.
[line]
Intr-o admosfera calda, restaurantul este unul micut, intim, situat in centrul capitalei (zona Pietii Romane). Inca de la intrare ne-a intampinat Florina si ne-a facut rapid cunostina cu Chef Alexandru si ne-a lasat sa descoperim noi locul.
Imi place conceptul de bistro, sa zicem in timp ce-ti savurezi o ceasca de ceai (da, au ceaiul meu preferat Yogi Tea), ii poti vedea pe bucatari cum iti prepara masa. Foarte tare! Eu am fost super incantata si i-am urmarit toate miscarile lui Alexandru.
Da asa este in bucataria vegetariana sau raw-vegana, sa suvam mai intai desertul si sa-i dam ragaz, macar o ora sa se digere. Ahh, pai eu mereu fac asa, incep cu desertul, sa fiu sigura ca mai apuc :)) (glumesc, desigur). Cum spuneam, desertul deja ne astepta frumos pe bar, am inceput cu o delicioasa Budinca de Chia, absolut senzationala! Cu laptele de migdale si indulcita cu sirop de agave!
Nu-i asa ca va face cu ochiul!
Dupa a urmat the ultimate dessert, aka cheesecake, oooohhh cat de bun! Cu blat de nuca, mousse alb si negru, un sos de ciocolata si fructe. Extrem de bun, ca de altfel toate deserturile raw-vegane si foarte satios. Sincer, eu as fi ramas doar la desert si atat!