1,1K
Am crescut cu aceste flori de salcam in aluat. Gustul copilariei mele.
Pentru 6 persone :: Dificultate scazuta :: Preparare 20 minute :: Coacere 15 minute
Florile le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am lasat la scurs pe un prosop.
Intr-un castron mare am spart doua oua, am adaugat un praf de sare si le-am batut bine.
Am adaugat si 4 linguri cu varf de zahar si am batut in continure pana s-a topit.
Treptat am adaugat 2 cani de lapte si 250 g da faina+1 lingurita praf de copt. Am batut bine pana a devenit un aluat nu prea moale, putin mai gros ca cel de clatite.
Luam o flore si o scufundam in aluat.
Incingem intr-o cratita ulei de floarea-soarelui si le prajim la foc potrivit pe ambele parti. Le scoatem pe o hartie absorbanta.
Le servim calde, imediat!
20 comentarii
Subiectul mesajului: „Florile de salcam trebuie culese din timp …”
‘De pe patul meu de suferinta de boli spun ca
florile de salcam trebuie culese din timp deoarece cad usor la un vant slab si la ploi …
La noi la sat primavara este placut cand
dupa parfumul florilor de trandafir
urmeaza parfumul puternic al florilor de salcam …
Cand erai copil aveam intr-o parte la ograda noastra, la un gard, multi salcami …
Iti faceam si clatite cu flori de salcam, clatite care aveau un miros placut la prajit …
†Ionica – Dumnezeu sa-l odihneasca –
glumea ca sunt clatite cu „buruieni” …
Impreuna cu †Ionica – Dumnezeu sa-l odihneasca – si cu tine
am hotarat sa taiem toti salcamii pentru ca
au radacini lungi si sub ei nu prea creste nimic …”
Sunt minunate, le stiu gustul de cand eram mica, mi le pregatea bunica in coca de clatite. De cativa ani nu am mai facut, mereu m-am trezit prea tarziu, atunci cand florile erau trecute. nu stii ce pofta mi-ai facut.
Promit la anul ca imi voi pune ceasul sa sune.
Pupicei!
Edith, mamaia mea le face si la cuptor, face un aluat de chec si pune muuuulte flori 😛
MMm ce buuune 🙂 Imi facea mama cand eram mai mica, parca punea florile in aluat si facea „gogosele” mici.
Bune rau 🙂
Flori sa incerci 😛
Dana nu stiu de ce le plac florile :D. Cu flori de soc n-am incercat, ce pot sa-ti zic ca dulceata din bobitele de soc e nemaipomenita 😛
Silvana, prova, sono deliziosi.
Bianca sa incerci, sunt bune. Am si reteta de dulceata de flori de salcam. Sa vedem daca mai gasesc flori si am sa fac cateva borcanele de incercare.
Ala , incearca sunt bune si asa prin aluat 🙂
Ina, sincer iti spun, nu am mancat flori goale 😛 Multe prietene de-ale mele mi-au spus ca si ele cand erau micute asa le culegeau de pe crengi si mancau :P.
Sa incerci si asa, sunt delicioase 😀
Cristina incearca acum cat mai sunt flori de salcam, o sa se treaca. Sunt foarte bune in aluat :P. Sa-mi scrii si sa-mi spui cum au fost 🙂
Jack iti multumesc 🙂
Wow.. asta chiar n-am gustat niciodata…
trebuie incercat…oare de ce toti copiii maninca flori de salcim? acelasi preparat se poate face cu flori de soc alb, este bun si acela, si parfumat. dana din arad
che meraviglia io non ho mai cucinato con i fiori
Pare tare interesant. Cand eram eu mica .. langa blog era un salcam si imi amintesc ca in fiecare an era batalie la mancatul florilor de salcam … cata dulceata au in ele 🙂 Numai bine!
Foarte interesant ! N-am mancat niciodata flori de salcam gatite, ci doar asa crude cand eram mai mica 🙂
WoW! Deci nu am mai auzit de asa ceva… :O Arata super bine. Eu le mancam asa crude cand eram mica. Cred ca pudrate putin cu zahar deasupra ar fi perfecte! Interesanta idee.
asa ceva inca nu am mancat, dar las ca nu-i bai, ma duc maine pe la mama si am sa incerc si eu.cred ca sunt foarte bune
Nu am fäcut nici o datä pentru cä aicia nu am asa ceva. Da de mincat am mincat in Franta.De vis…
Foarte frumos aratä ale tale. Compliment.