Crumble de piersici si coacaze rosii

de Isabela Spataru
Crumble de piersici si coacaze rosii
IMG_8325

Uuf ce repede a trecut vara! Parca as fi vrut ca acum in calendar in loc de septembrie sa fie iunie. A fost cea mai frumoasa vara a mea de pana acum. Plina de evenimente frumoase, prieteni noi, locuri noi! Lunile astea de vara au fost minunate! Viata la curte in sine este minunata, cu fructe, cu flori, cu verdeata, cu Timmi. 😀 Nimic nu se compara cu racoarea diminetii si cu cafeaua savurata fix pe scarile casei! Cam asa imi incep eu fiecare zi, cu o doza de dragalasenie de la Timmi si cu planuri pe ziua care vine. Si daca sezonul asta nu am prea venit cu multe retete noi (am tot facut pe repeat pizza si paste), am zis sa vin cu o reteta de dulce, pe care am tot facut-o in vara asta si care ne-a placut mult! Crumble-ul de fructe este un desert extrem de usor, versatil – te poti juca cu multe fructe de sezon si il poti savura imediat alaturi de in scoop de inghetata de vanilie sau in iaurt grecesc!

Cam asta am savurat noi toata vara, plus tone de pepeni verzi (ha ha ha), inghetata all the way, fructe si iar fructe! 😀

Acum toamna puteti folosi smochine, prune, mere, dovleac de placinte. Ramane sa va puneti la batatie imaginatia si creativitatea in bucatarie! Va puteti juca cu diferite arome si nuci! Un desert aparent simplu si banal, dar plin de arome!

IMG_8392
Pentru 4 persoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 30 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
Pentru umplutura:
– 4 piersici
– 100 g coacaze rosii
– 1/2 cana zahar alb sau brun
– 2 lingurite amidon de porumb
Pentru crumble:
– 1/2 cana faina alba
– 1/2 cana fulgi de ovaz
– 1/3 cana zahar brun
– putina sare
– 100 g unt
PicMonkey Collage
Mod de preparare: preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Taiati piersicile feliute. In vasul in care coaceti crumble-ul combibati fructele, zahaul si amidonul. Le lasati deoparte.
Amestecati impreuna faina, fulgii de ovaz, zaharul brun si sarea. Adaugati untul rece taiat cuburi si cu ajutorul mainilor combinati totul pana devine un aluat sfaramicios, care se rupe in bucatele mici.
Distribuiti crumble-ul peste fructe.
Coaceti crumble-ul pentru 30 de minute, pana cand amestecul de fructe bolboroseste. Serviti-l fierbinte cu o lingura de inghetata de vanilie sau iaurt grecesc!
IMG_8333

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.