Preferatele mele toamna, printre alte fructe de sezon, sunt smochinele. As putea sa mananc saptamanal ladite pline de smochine si tot nu m-as satura. Imi propusesem sa fac cat mai multe deserturi cu aceste fructe, dar de fiecare data, prin nu stiu ce minune, le mancam :)).
Desertul pe care vi-l propun poate fi cu usurinta un mic-dejun copios, o gustare intre mese sau de ce nu, un desert pregatit pe repede inante cand aveti musafiri. Este o combinatie absolut delicioasa intre crema de ricotta cu migdale, smochinele uosr fripte pe grill si mierea delicioasa care curge peste tot. Cu siguranta v-am facut pofta, nu? 😀
Pentru 4-6 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 5 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 250 g ricotta
– 50 g migdale, usor rumenite la cuptor
– 1/4 lingurita scortisoara
– miere, dupa gust
– 1 lingura ulei de masline extravirgin, de calitate
– 10 smochine, bine coapte
– 1 bagheta
[warning]Migdalele le puteti inlocui cu alune de padure usor rumenite la cuptor.[/warning]
Preparare: intr-un bol adaugati ricotta, migdalele macinate, scortisoara (eu de data asta nu am pus) si miere dupa gust. La mine doua linguri cu varf au fost suficiente.
Amestecati bine de tot, pana devine o crema fina si aerata. Mmmm… si ce buna e, as manca-o asa goala :).
Incingeti grill-ul pe aragaz. Taiti smochinele in doua si pe fiecare jumatate le ungeti cu putin ulei de masline. Le frigeti pe fiecare parte un minut, maxim doua. Le lasati sa se raceasca cateva minute.
Asamblare: taiati bagheta felii si pe fiecare felie intindeti 1-2 linguri din amestecul de ricotta, iar pe fiecare crostini adaugati cateo lingura-doua din amestecul de ricotta.
Pe fiecare crostini adaugati cateo smochina fripta; turnati peste tot miere si serviti.