Clafoutis cu cirese

de Isabela Spataru
Un desert rapid, delicios si extrem de bun. Din nou sursa mea de inspiratie Cucina no problem, care de fiecare data cand o rasfoiesc nu am cum sa nu pregatesc o reteta.

Asa ca, daca va vin musafiri pe neasteptate, acest clafoutis este perfect.

Pentru 6 persoane :: Rapid :: Preparare 20 minute :: Coacere 40 minute

Ingrediente:
– 600 g cirese
– 100 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 3 oua
– 50 g zahar fin
– 200 ml frisca lichida
– 100 ml lapte
– unt
– sare
– zahar pudra vanilinat

Preparare: ungem cu unt o tava rotunda de 22 cm.

Dupa ce am spalat bine ciresele si le-am scos samburii, le asezam in tava tapetata.

Pregatim compozitia: intr-un castron mare batem ouale cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si batem bine pana devine o crema.

Laptele il amestecam cu frisca lichida si turnam peste oua.

Batem bine.

Faina+praful de copt, le adaugam in ploie si batem bine pana nu mai ramane niciun cocolos.

Turnam peste cirese.

Dam la cuptorul preincalzit la 180gradeC, pentru 40 de minute.

Lasam sa se raceasca.

Cat este caldut pudram cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!

Related Posts

12 comentarii

Anonymous iunie 14, 2012 - 2:09 am

Am facut si eu aceasta reteta si a fost foarte buna! Calda nu am apucat sa mananc dar rece mi se pare ca seamana cu gustul cremesului :)) Multumesc Isabela pentru reteta, Anca

Răspuns
cricinel iulie 21, 2011 - 6:32 am

@anonim:conservare simpla si buna:3 kg.visine,1 kg.zahar,10 aspirine,se amesteca se tin 24 ore in vas amestecindu-se din cind in cind,apoi se pun in borcane.

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:52 pm

Ma bucur Oana 🙂

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:51 pm

Diana, da au fost de tara 😛 aluaturile cu ele ies mai galbene 🙂

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:51 pm

Dana sper sa incerci si reteta asta de clafoutis 😛
Visinele eu le congelez si compot, doar cu apa si zahar, fara pic de aspirina sau conservant.

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:50 pm

Amalia eu si cu Ana am mancat cat inca era caldut 😛
Nu mai am, dar pentru tine am sa fac unul mare si via Cluj 😀

Te pup.

Răspuns
ISABELA iulie 2, 2009 - 1:49 pm

Bianca pofta mare de pe acum 😛

Răspuns
Oana iunie 25, 2009 - 1:03 pm

Foarte buna! Am facut-o si eu…delicioasa!

Răspuns
DiAnais iunie 25, 2009 - 12:54 pm

Isa, ai avut oua de tara nu-i asa? Mie nu-mi iese asa colorata niciodata! 🙂

Răspuns
Anonymous iunie 23, 2009 - 5:09 pm

hmmmm,exact clafoutis mi-am dorit .o reteta incercata,asta pare super.chiar aseara am incercat una de pe net sa-mi inaugurez forma noua cumparata, si saraca prajitura nici nu s-a racit bine si s-a si evaporat,eu si sotul i-am facut de petrecanie.sunt nebuna dupa visine,fetelor nu aveti vreo reteta pt.a le conserva la borcan? am incercat cu salicil sau conservat si are un gust….multumesc, dana arad

Răspuns
Amalia iunie 23, 2009 - 10:38 am

Foarte fain arata Iza, trimite-mi si mie o feliuta daca mai ai :)).

Răspuns
Bianca iunie 23, 2009 - 9:43 am

Arata super. Sper sa il fac zilele acestea. Numai bine!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.