Budinca de banane

de Isabela Spataru

IMG_9388

Pe 4 februarie History Romania a lansat serialul “Dinastia ratelor” (Duck Commander), un reality show de mare succes in SUA. Ca urmare a succesului, sotia personajului principal din serial, Miss Kay, a fost invitata sa-si scoata propria carte cu retete culinare din Louisiana.

O carte foarte bine structurata, cu ilustratii frumoase in care Miss Kay ne invita sa incercam retetele sale, tipic americane. Am fost foarte incantata cand am primit cartea acasa, ca de fiecare data cand primesc ceva nou pentru biblioteca mea culinara. La o prima rasfoire, m-a oprit cum altfel, decat la un desert. O budinca de banane extrem de simpla, dar foarte gustoasa.

Multumesc History Romania si GolinHarris. 🙂

Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Fierbere 5 minute :: Dificultate redusa

Ingrediente:
– 225 g unt
– 2 cani zahar (400 g)
– 1 lingurita sare
– 2/3 cana faina alba (90 g)
– 340 ml lapte evaporat*
– 3/4 cana lapte (180 ml)
– 6 galbenusuri
– semintele de la jumatate pastaie de vanilie
– biscuiti
– 2-3 banane
 
IMG_9420
 
*Ca orice reteta americana, prevede cel putin un ingredient care la noi in tara este greu de gasit. Evaporeted milk aka lapte evaporat. Am tot cautat cu ce sa-l inlocuesc si cred ca varianta cea mai buna pe care o putem folosi noi, astia care traim in Romania, este frisca de gatit. Am mai gasit o varianta: sa fierbeti lapte, de preferinta din acela de tara, cu grasime multa, pana se reduce la jumatate din cantitatea pe care ati pus-o. De fapt laptele evaporat este un fel de lapte in care apa este scoasa, iar laptele devine putin gros.
 
IMG_9415
 
Preparare: pe bain-marie topiti untul. Cand devine lichid adaugati zaharul, faina, sarea si cele doua tipuri de lapte. Amestecati cu un tel pana cand toate cocoloasele se dizolva, iar compozitia se ingroasa putin. In acest moment adaugati galbenusurile, unul cate unul, in timp ce amestecati si avand grija sa nu le coaceti. Adaugati si vanilia. Puneti la loc vasul pe bain-marie si amestecati usor pana totul se ingroasa si capata consistenta de budinca.
 
Turnati in pahare. Dati la rece. Serviti budinca cu feliute de banane, frisca batuta si biscuitei de vanilie. Un deliciu!
 
IMG_9396
 
[warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning]

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult