Beef Bourguignon, dupa reteta Juliei Child

de Isabela Spataru
IMG_5147
Imposibil daca vezi filmul Julie and Julia sa nu-ti doresti sa incerci aceasta reteta!
O pasionata a gatitului cum sunt eu, am savurat acest film la intensitate maxima!
Cred ca l-am vazut pana acum de vreo 3 ori si daca acum as da drumul la tv si l-as vedea, m-as opri din ce as face in momentul respectiv si l-as viziona iar. Sunt putine filme, pe care le ravad mereu si nu ma plictisesc de ele. Iti provoaca o pofta nebuna de gatit, de mancat ceva si de calatorit! Cel putin asa mi se intmpla mie. :).
Dupa ce mi-a facut rost de toate ingredientele, plus o oala de fonta, pe care o gasiti pe site-ul KitchenShop, luam cartea Juliei, Mastering the Art of French Cooking si deschidem la reteta de Boeuf à la Bourguignonne.
Adica carne de vina in vin rosu, cu bacon, ceapa si ciuperci.
Nu va garbiti, luati-va ragaz de o dupa-amiaza, pregatiti-va cu grija ingredientele si condimentele. Pregatita cum trebuie, acesta mancare va v-a aduce numai laude. Merge cu o garnitura de cartofi natur, orez sau de ce nu cu legume verzi. Serviti mancarea cu un vin rosu tanar, cum ar fi un Bourgundy.

Ingrediente:
– 1,3 kg carne de vita
– ulei de masline
– 1 morcov, 1 ceapa
– 170 g bacon
– sare, piper
– 4 linguri de faina
– 600 ml vin rosu
– 480 ml supa de vita
– 1 lingura pasta de tomate
– 2 catei de usturoi
– 1/2 lingurita cimbru
– 1 frunza de dafin
– 18-24 buc. ceapa mica
– 250 g ciuperci

Preparare: taiati baconul in fasii mici si egale. Il sotati in ulei de masline, 2-3 minute. Il scoateti pe o farfurie.
Taiati carnea de vita in cuburi egale. O uscati cu un servet de bucatrie, bucatica cu bucatica. O prajiti in uleiul unde ati prajit si baconul, pe ambele parti. Rumeni carnea intr-un singur strat, vezi avea mai multe transe de rumenit.
In aceeasi grasime unde ati prajit carnea, rumeniti morcovul si ceapa toacte marunt. Adaugati peste carnea de vita si baconul. Sare si piper. Apoi presarati faina, amestecati bine toata compozitia din oala. Asezati oala neacoperita, in cuptor, pentru 4 minute. Scoateti oala, amestecati si dati-o iar la cuptor pentru inca 4 minute. Acest procedeu rumeneste faina si acopera carnea cu o usoara crusta.
Dati cuptorul la mic. Scoati oala, turnati vinul rosu si supa de vita, cat sa acopere carnea. Adaugati pasta de tomate, usturoiul taiat si ierburile. Acoperiti oala cu capacul si dati-o la cuptor, la foc mic, timp de 3-4 ore. Carnea este facuta, atunci cand furculita intra cu usurinta.
IMG_5156
In acest timp pregatiti ceapa mica. Eu am gasit la borcan. O scurgeti bine si o sotati in unt cateva minute pana devine usor maronie.
Ciupercile, le taiati felii si le sotati la fel in unt, pana devin moi si maronii.
IMG_5160
Cand mancarea este facuta, distribuiti ceapa si ciupericile sotate.
IMG_5163
Sa aveti pofta!
IMG_5171

Related Posts

7 comentarii

The Wandering Oltean mai 23, 2012 - 4:11 am

Filmul asta m-a facut pe mine sa incep sa petrec ore intregi in bucatarie.. si reteta asta, daca nu a fost prima gatita din cartea ei a fost printre primele

Deliciu total preparatul tau

Răspuns
Gabriela Cara mai 20, 2012 - 10:08 am

Isa draga, mancarica ta arata de milioane! Mi-ai facut real, pofta.
Pup!

Răspuns
Costin Comba mai 16, 2012 - 8:40 pm

Apoi pofta buna tuturor, care cvor incerca acasa.

Răspuns
Sisters'Kitchen mai 16, 2012 - 4:57 am

Delicios film,delicios preparat!Isa de unde ai cartea?pupici

Răspuns
Maya mai 15, 2012 - 11:58 am

Placut si filmul, place si mîncarea! Arata super!

Răspuns
Licuta Marin mai 14, 2012 - 6:40 pm

Un adevarat deliciu!!!Yummy!Combinatie perfecta pentru gustul meu!Pupici!

Răspuns
Gabriela mai 13, 2012 - 8:20 pm

Si mie imi place filmul Julia and July. Cu siguranta si mancarea ta este foarte gustoasa!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult