Imposibil daca vezi filmul Julie and Julia sa nu-ti doresti sa incerci aceasta reteta!
O pasionata a gatitului cum sunt eu, am savurat acest film la intensitate maxima!
Cred ca l-am vazut pana acum de vreo 3 ori si daca acum as da drumul la tv si l-as vedea, m-as opri din ce as face in momentul respectiv si l-as viziona iar. Sunt putine filme, pe care le ravad mereu si nu ma plictisesc de ele. Iti provoaca o pofta nebuna de gatit, de mancat ceva si de calatorit! Cel putin asa mi se intmpla mie. :).
Dupa ce mi-a facut rost de toate ingredientele, plus o oala de fonta, pe care o gasiti pe site-ul KitchenShop, luam cartea Juliei, Mastering the Art of French Cooking si deschidem la reteta de Boeuf à la Bourguignonne.
Adica carne de vina in vin rosu, cu bacon, ceapa si ciuperci.
Nu va garbiti, luati-va ragaz de o dupa-amiaza, pregatiti-va cu grija ingredientele si condimentele. Pregatita cum trebuie, acesta mancare va v-a aduce numai laude. Merge cu o garnitura de cartofi natur, orez sau de ce nu cu legume verzi. Serviti mancarea cu un vin rosu tanar, cum ar fi un Bourgundy.
Ingrediente:
– 1,3 kg carne de vita
– ulei de masline
– 1 morcov, 1 ceapa
– 170 g bacon
– sare, piper
– 4 linguri de faina
– 600 ml vin rosu
– 480 ml supa de vita
– 1 lingura pasta de tomate
– 2 catei de usturoi
– 1/2 lingurita cimbru
– 1 frunza de dafin
– 18-24 buc. ceapa mica
– 250 g ciuperci
Preparare: taiati baconul in fasii mici si egale. Il sotati in ulei de masline, 2-3 minute. Il scoateti pe o farfurie.
Taiati carnea de vita in cuburi egale. O uscati cu un servet de bucatrie, bucatica cu bucatica. O prajiti in uleiul unde ati prajit si baconul, pe ambele parti. Rumeni carnea intr-un singur strat, vezi avea mai multe transe de rumenit.
In aceeasi grasime unde ati prajit carnea, rumeniti morcovul si ceapa toacte marunt. Adaugati peste carnea de vita si baconul. Sare si piper. Apoi presarati faina, amestecati bine toata compozitia din oala. Asezati oala neacoperita, in cuptor, pentru 4 minute. Scoateti oala, amestecati si dati-o iar la cuptor pentru inca 4 minute. Acest procedeu rumeneste faina si acopera carnea cu o usoara crusta.
Dati cuptorul la mic. Scoati oala, turnati vinul rosu si supa de vita, cat sa acopere carnea. Adaugati pasta de tomate, usturoiul taiat si ierburile. Acoperiti oala cu capacul si dati-o la cuptor, la foc mic, timp de 3-4 ore. Carnea este facuta, atunci cand furculita intra cu usurinta.
In acest timp pregatiti ceapa mica. Eu am gasit la borcan. O scurgeti bine si o sotati in unt cateva minute pana devine usor maronie.
Ciupercile, le taiati felii si le sotati la fel in unt, pana devin moi si maronii.
Cand mancarea este facuta, distribuiti ceapa si ciupericile sotate.
Sa aveti pofta!
7 comentarii
Filmul asta m-a facut pe mine sa incep sa petrec ore intregi in bucatarie.. si reteta asta, daca nu a fost prima gatita din cartea ei a fost printre primele
Deliciu total preparatul tau
Isa draga, mancarica ta arata de milioane! Mi-ai facut real, pofta.
Pup!
Apoi pofta buna tuturor, care cvor incerca acasa.
Delicios film,delicios preparat!Isa de unde ai cartea?pupici
Placut si filmul, place si mîncarea! Arata super!
Un adevarat deliciu!!!Yummy!Combinatie perfecta pentru gustul meu!Pupici!
Si mie imi place filmul Julia and July. Cu siguranta si mancarea ta este foarte gustoasa!