Tort Ferrero Rocher

de Isabela Spataru
Ferrero Rocher CakeA trecut si Craciunul! L-am asteptati toti cu nerabdare, am pregatiti bunatati, am gatit casa in beteala si beculete colorate, am impotobit cel mai frumos brad si l-am asteptat pe Mosu’. In bucatarie era mare agiatie, sa terminam cat mai repede sarmalele si sa condimentam friptura. Colindatorii ne suna la usa! Parca printr-o minune am terminat totul la timp si am asteptat cu nerabdare sa vina Craciunul.
Anul acesta nu am vrut sa fac multe dulciuri, un tort si o sumedenie de dulciuri cumparate si cozonaci (pandoro), am zis ca este de-ajuns. Si a fost! Si acum, dupa cateva zile de la Craciun suntem „inbuitati”, ne tratam cu pastile de burta si mancaruri cat mai usoare. Acusi vine Revelionul si ne dam iar „stomacul peste cap” :)).
Tortul care am sa vi-l prezint este o combinatie intre blat de pandispan pufos, crema aromata Ferrero Rocher, invaluit tot in martipan. Multi dintre voi veti striga „-Mmmm…..”! :))
Asa a fost si la mine in casa, pe langa alte adjective 😛

Pentru 8 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1 h :: Coacere 35 minute
Ingrediente:
1 blat de pandispan
Crema Ferrero Rocher:
– 450 g nutella, 1 borcan mic
– 200 ml frisca lichida
– 80 g nuci, rumenite la cuptor
– rom
– lichior de cafea
Pentru insiropat:
– 200 ml cafea tare
– rom si lichior de cafea
Ornat:
– 250 g martipan
– 50 g zahar pudra
– colorant rosu
Ferrero Rocher CakePreparare: pregatim blatul de pandispan dupa cum v-am explicat aici. Il puteti pregati cu o seara inainte. Il taiati in doua pe orizontala.
Crema: inmuiem 30 de secunde la microunde nutella si o rasturnam intr-un castron. Separat batem frisca lichida, de preferabil sa fie neindulcita. O adaugam peste nutella, impreuna cu nucile rumenite la cuptor si aromele. Insiropam blatul de tort cu cafea si adaugam crema.

Ferrero Rocher Cake

Pentru ornat am folosit martipan, pe care l-am amestecat cu 50 g zahar pudra. Tot de zaharul pudra m-am ajutat sa intind foia de martipan. Si cu ajutorul colorantului rosu, am facut cateva chestii micute.

P.S. Va multumesc tuturor din suflet pentru urarile frumoasa pe care mi le-ati facut de Craciun! Va doresc numai bine si Sarbatori frumoase si fericite in continuare!

Related Posts

8 comentarii

Simona ianuarie 16, 2010 - 9:07 am

Buna Isabela suna fff delicios aceasta reteta, o poza cu sectiunea ai? Cum s-a comportat crema? Trebuie cumva bagata si putina gelatina?

Răspuns
maria mihalache decembrie 29, 2009 - 9:13 pm

Si de data acesta nu pot spune decat felicitari, draga Isabela.

Răspuns
ISABELA decembrie 29, 2009 - 6:12 pm

Multumesc draga anonima pentru urari, chiar ma bucur :).
Despre martipan, citese mai sus.
Numai bine!

Răspuns
ISABELA decembrie 29, 2009 - 6:11 pm

Bianca, Simona, va multumesc pentru aprecieri. Martipanul l-am luat din Italia. Dupa o tura pe la toate super marketurile nu am gasit neam de martipan :P. Poate nu m-am uitat eu bine, dar nu am vazut :(. Am gasit doar din acela cu care se foloseste la umpluturi/fursecuri.

Răspuns
Anonymous decembrie 29, 2009 - 4:53 pm

Sunt inebunita dupa crema ferrero rocher:), felicitari, super reteta, but…hehehe. aceiasi intrebare: DE UNDE MARTIPAN????? Te pup, sa te bucuri de sarbatori si nu numai 🙂

Răspuns
nana decembrie 29, 2009 - 12:21 pm

Noul an să-ţi aducă sănătate, să fie mai bogat în împliniri şi plin de succese. La mulţi ani!

Răspuns
Anonymous decembrie 29, 2009 - 12:07 pm

Arata f.f.f. apetisant dar ca si Bianca unde putem gasi martipan ?Simona

Răspuns
Bianca decembrie 28, 2009 - 8:01 pm

Tare bine ti-a iesit. Super.
Martipan oare unde se gaseste?

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.