Supa frantuzeasca de ceapa

de Isabela Spataru
French onion soupPe vremea asta, racoroasa si ploioasa, cand ajungem acasa dupa o zi grea, o supa merge direct la inima :). O supa bogata in ceapa si branza topita, ce poate fi mai bun? Va invit pe toti sa o faceti. Reteta este luata de pe GoodFood.com

Pentru 2 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Fierbere 30 minute :: La cuptor 5-10 minute
Ingrediente:
– 4 cepe mari
– 25 g unt
– 2 linguri faina
– 500 ml zeama de vita
– 100 g cascaval ras
– 6 felii paine
Preparare: taiem ceapa solzisori. Intr-o oala topim untul si adaugam ceapa. Dam focul la mic si acoperim oala cu un capac. Lasam sa se inmuie ceapa timp de 10-15 minute, nu uitand sa mai amestecati din cand in cand sa nu se lipesca. Presarati si faina si amestecati. Turnati zeama de vita. Acoperim iar oala si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 25 de minute.Intre timp, in cuptorul preincalzit, asezam feliile de paine pe gratar si le lasam sa se prajeasca, pana devin aurii.

French onion soup

Ungem un bol de supa cu unt, asezam o felie de paine prajita cu cascaval ras.

French onion soup

Turnam supa, iar o felie de paine si cascaval, iar supa, terminand deasupra cu o felie de paine si cascaval. Dam la cuptor pana se gratineaza branza.

French onion soup

O servim fierbinte!
French onion soup

Related Posts

19 comentarii

Anonymous martie 15, 2010 - 5:53 pm

.. da e buna reteta eu am lucrta intrun restaurant cu cuum se spunm,,, caracter frantusec?? asha ceva? shi imi aduc aminte ca se facea cite un oala maree de supa de oase shi kgs multe de ceapa gata calite se punea deasupra o felie mare de asha zis cashcaval shi la cuptor cu ea ,, doamne ce buna era! mersi shi tks la totzi vasy ?Canada

Răspuns
raluca noiembrie 17, 2009 - 9:18 am

nici nu stii ce bucurie mi/ai facut cu reteta asta! sotul meu e un mare fan al acestei supe…dar eu sunt inca novice in ale buctariei…noroc cu asa bloguri culinare de calitate.

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:50 am

Michell, mersi, am sa raspund la ea.

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:49 am

Gaby, mersi de leapsa si tie o saptamana cat mai reusita.

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:49 am

Buna Ligia si mersi ca ai incercat retetele de aici. Oricand ai o intrebare sau nelamurire, nu ezita si intreaba-ma.
Pai albusurile, da, cu mixerul le bati spuma, sau cu ce ai, tel para, tel normal.
Si prin o vanilie, da, un pliculet de vanilie.
O saptamana buna!

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:46 am

1000 RO, vorbim pe mail.

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:45 am

Catherine, Thanks for visiting

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:43 am

G., sa ai mare pofta! 😛

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:43 am

Laura ma bucur ca Criss e innebunit dupa supa de ceapa, al meu sa nu auda :))
Pai, va doresc pofta mare de pe acum 😛
Pupici si o saptamana excelenta!

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:42 am

Cami, sunt multe moduri de a prepara aceasta supa. Mersi si tie.

Răspuns
ISABELA noiembrie 16, 2009 - 9:41 am

Vera, thx 🙂

Răspuns
Michelle noiembrie 15, 2009 - 8:14 pm

te asteapta o leapsa la mine

Răspuns
gaby's blog noiembrie 15, 2009 - 5:18 pm

delicios! Am pentru tine leapsa la mine pe blog. Te astept cand ai timp… O saptamana minunata iti doresc!

Răspuns
Ligia noiembrie 15, 2009 - 1:15 pm

Buna Isabela! Am incercat cateva retete de pe blogul tau si au iesit extraordinare. Totusi, fiind incepatoare rau, la enele dintre ele nu reusesc sa inteleg exact ce trebuie sa fac. As avea doua intrebari.. Cand bat albusurile, folosesc mixerul sau …cum? Si.. Prin vanilie/o vanilie inteleg zahar vanilat la plic? Multumesc mult

Răspuns
Catherine noiembrie 14, 2009 - 10:31 pm

This looks great! Your site has made me hungry!

Răspuns
G. noiembrie 14, 2009 - 1:52 pm

Mmmmm…mi-a lasat gura apa! Maine sigur o incerc si eu!!!

Răspuns
LauraAdamache noiembrie 13, 2009 - 3:37 pm

Alizel mic si frumos stii de cand ma roaga Cris sa ii fac supa frantuzeasca de ceapa??? De o vesnicieee!! Acum nu mai am scuze nu? Reteta am, ceapa am, branzica e deci pe luni asa cred ca o fac ca maine si poimaine nu gatesc. Pupicei frumoasa mica si weekend placut va doresc!!

Răspuns
Cami noiembrie 12, 2009 - 7:31 pm

Foarte buna reteta ! Eu o cunosc cu felii mari groase de cascaval puse deasupra, care se topesc si fac la bol un capac exelent. o seara placuta! Cami

Răspuns
Vera noiembrie 12, 2009 - 4:36 pm

Great recipes!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.