1,7K
Un deliciu, atat pot spune :P. O supa-crema care se prepara extrem de repede, foarte bogata in vitamina si foarte satioasa. Este excelenta la pranz alaturi de o felie de paine proaspata facuta in casa. Pentru copii mofturosi, sigur ii „pacaliti” cu acesta supa-crema. Vara asta, cu siguranta va fi printre favorite.
Reteta din Cucina Moderna, iulie ’06.
Reteta din Cucina Moderna, iulie ’06.
Edit: cu aceasta reteta particip la concursul Olivutzei, Concurs „Retete de 300 calorii”.
Eu am calculat caloriile pentru toata cantitatea de supa-crema, adica 261 calorii. Olivutza, mersi ca ai trecut pe la mine, sper sa o incerci, cu siguranta o sa-ti placa.
Pentru 4 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Fierbere 20 minuteIngrediente:
-1 buchetel potrivit de broccoli
-1 dovlecel
-1 ceapa mica
-2 catei de usturoi
-1 l supa vegetala (cub de legume+apa)
-1 lingura cu unt sau ulei de masline
-patrunjel
-1 buchetel potrivit de broccoli
-1 dovlecel
-1 ceapa mica
-2 catei de usturoi
-1 l supa vegetala (cub de legume+apa)
-1 lingura cu unt sau ulei de masline
-patrunjel
Preparare: dupa ce am spalat bine legumele cu apa, le lasam la zvantat. Tocam ceapa si usturoiul.
Topim intr-o oala o lingura de unt.
Inmuiem legumele, 2-3 minute. Dovlecelul il taiem in cuburi.
Il adagam peste ceapa si il lasam asa cateva minute pana se inmuie putin. Turnam jumatate din cantitatea de supa. Lasam sa fiarba la foc mic, cu oala acoperita, timp de 10 minute.
Intre timp desfacem buchetelele de broccoli. Turnam restul de supa in oala si cand incepe iar sa fiarba adaugam broccoli. Lasam sa fiarba acoperit timp de 5-8 minute.
Luam oala de pe foc, potrivim de sare si adaugam si patrunjel proaspat tocat. Cu ajutorul blenderului, transformam supa in crema.
Servim imediat.
Pofta buna!
17 comentarii
se poate introduce blendarul in oala cu apa?
super buna supa!!!
cred ca e foarte buna pt oameni mari,dar pt un copil nu prea cred ca e buna ceapa prajita
Multumec mult pentru reteta.
De cand am descoperit-o am facut-o de 4 ori si desi am facut-o pentru mine (sunt la dieta) a mancat si restul familiei din ea. Este extraordinar de gustoasa si fina.
Multumesc din nou:)
Una bucata premiu pt matalutza 🙂
Cu mare placere Maya, pofta mare de pe acum, daca o faci.
Buna Jack. Am observat ca in strainatate se gasesc dovlecei cu coaja inchisa la culoare(verde crud). Aici la noi numai spalaciti din astia sunt :)). Nu stiu care este diferenta intre ei, cert e ca sunt la fel de gustosi.
Olivutza eu iti multumesc pentru invitatie :). Sper ca am calculat corect caloriile :P, este pentru toata cantitatea de supa.
😀 Jalapa, thx!
Lacrima, mersi de vizita. Sa stii ca e foarte gustoasa, daca iti place broccoli si dovlecel sa o incerci 😛
Teena, thx!
Delicioasaaa,delicioasa!Merci de reteta,Isa!
@Jacob,poti face supica si cu zucchini care-i gasesti la noi.Auzi,dar la aprozarele turcesti nu gasesti de aia cu coaja deschisa?Întreaba-i,ca sigur îti aduc. 🙂
Hallo Isabela,
foarte feinä Suppe ai fäcut iaräsi.
Combinatia de Brokkoli si Zuccini ( de Zucchini Sorta ta sint invidios pentru cä eu nu gäsesc aicia. Numai din äla cu Coajä inchisä) este de Vis. Compliment.
Culoare este incä minunatä.
Salutäri Jacob
Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
Olivia
http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html
felicidades por tu cumple blog
Saludos
ce verde si simpatica e! pun pariu ca e si tare buna. inca n-am gustat asa ceva. m-ai facut curioasa
Lovely pictures!
Happy blogoversary!