Salata de broccoli

de Isabela Spataru
In primul rand vreau sa multumesc echipei Ardei-Iute pentru acest premiu, un steamer de toata frumusetea plus o carte de bucate foarte interesanta. Reteta castigatoare este Casuta din povesti.
Dupa ce am citit cartea cu instructiunile de folosire, am pregatit aceasta salata de broccoli. Nu ma asteptam sa iasa legumele asa de gustoase. Eu sunt innebunita dupa boroccoli, stiu, nu radeti, unele persoane nici sa nu auda de el, dar eu asa manca asa doar fiert, bine acum facut la aburi :P, si stropit cu putin ulei de masline :).
Daca va achizitionati un steamer, va sfatuiesc sa cititi cu atentie carticica. E foarte important, sa stiti cum sa-l curatati, cat timp sa tineti legumele, s.a.m.d.

Aaa, si inca ceva, se fierb oute la el, am incercat de curiozitate intr-o dimineata, au iestit bune.
Si acum sa trecem la sata noastra, am pregatit doar pentru mine o portie mare 😛

Pentru 1 persoana :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Coacere 30 minuteIngrediente:
1 buchetel de broccoli proaspat
1 cartof mare
1 morcov mare
legume deshidratate, usturoi

Preparare: am umplut rezervorul cu apa pana la jumatate. Pe intensificatorul de arome am pus cateva legume deschidratate si cateva feliute de usturoi proaspat.

In primul vas am adaugat cartoful taiat cubulete si morcovul feliute.

Si in al doilea vas, buchetelele de broccoli.

Am programat stemerul pentru 20 de minute. Dar va sfatuiesc, pentru cartofi, sa-i tineti 30 de minute. La mine in 20 de minute nu au fost facuti.

In timpul procesului tehnologic :))

Intre timp am pregatit sosul: am facut maioneza dintr-un galbenus de ou crud, ulei de floarea-soarelui, cu 1 ligurita de mustar, sare si multa zeama de lamaie. Spre sfarsit am adaugat si cateva linguri de smantana.

Dupa 15 minute broccoli a fost gata.

Iar dupa alte 15 minue si cartofeii.

Le adaugam pe toate intr-un bol, asezonam cu putina sare.

Turnam sosul si amestecam usor. O bunatate de salata. Am mancat-o alaturi de paine proaspata. Daca doriti sa fie sosul mai light, inlocuiti maioneza cu iaurt natural.

Related Posts

5 comentarii

Anonymous aprilie 6, 2009 - 4:57 pm

Foarte apetisanta reteta! De fapt tot ce faci arata grozav. Spune-mi te rog cum se numeste carticica de retete. Chiar ma intereseaza. Pupici
cami

Răspuns
ISABELA martie 27, 2009 - 12:13 pm

Mersi frumos Iulia pentru urari 🙂
Sa-mi zici cand esti prin zona, sa te astept cu un bol mare de salata 🙂

Puup!

Răspuns
Iulia martie 27, 2009 - 10:00 am

Felicitari,Iza pentru premiu! Arata foarte bine! Reteta asta mi se pare pe gustul meu numai ca lui Gabe nu-i prea place broccoli asa ca nu stiu cand o sa incerc.O sa ma servesti tu cand o sa trec in vizita prin Buzau:)Multi pupici!

Răspuns
ISABELA martie 26, 2009 - 9:26 am

Multumesc Laurici. Dap cum a ajuns, am citit repeede carticica, am spalat toate vasele 😛 si pe urma l-am pus pe dandul la treaba. Asa fac mereu cu ceva nou :D, pregatesc atunci de cateva ori la el si pe urma il uit prin dulap 😛

Sa pregatesti pentru Bogdi frumos salata de broccoli, sper sa-i placa :P, cza toti copii se strmba la broccoli :)).
Mai am cateva retete, tot cu legume, le pregatesc pentru mamaia :).
Cat despre carticica, nu prea mi-a sarit in ochi vreo reteta :P, ma mai uit 😀

Va pup pe toti, cel mai mult pe Bogdi si multa sanatate!

Răspuns
Laura martie 25, 2009 - 8:29 pm

Suuuuper-apetisanta, Aliza!!! 🙂
Felicitari pentru premiu! Ma bucur mult ca a ajuns, in sfarsit, la tine…
Eu nu l-am mai pus la treaba de mult dar daca dau de broccoli, il „aburesc” un pic cu reteta ta, hi, hi… 😛
Pupici, frumoaso!!!

P.S. Sa-l stapanesti sanatoasa si sa ne dai cat mai multe idei…apetisante! 😉
…si nici cartea de bucate sa n-o ocolesti! :)))

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.