Pentru 8 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 40 min + repaos :: Coacere 40 min
Ingrediente:
Aluatul pentru 30 de bignè-uri.
Varsati intr-o craticioara 250 ml de apa cu 100 g de unt si lasati sa inceapa sa fiarba. Adaugati 150 g de faina si putina sare si asemestecati pana se omogenizeaza bine. Lasati sa se raceasca alutul si cand este caldut adaugati 4 oua. Omogenizati bine. Turnati compozitia intr-un posh si formati pe o tava tapetata cu hartie de copt mici gramajoare rotunde. Coaceti la 180°C, pentru circa 15-20 de minute.
Ia uitati cum mi-au iesit mie.
½ l lapte proaspat
125 g zahar
6 galbenusuri+60 g de faina 001 pliculet de vanilie
Puneti la fiert laptele impreuna cu vanilie. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu zaharul si faina. Cand laptele este fierbinete turnati peste amestecul de galbnusuri. Fierbeti crema la foc mic timp de 10 minute, pana devine ca o budinca groasa. Lasati sa se raceasca bine.
200 g ciocolata amaruie
4 galbenusuri + 50 g de faina
½ l lapte
150 g zahar
250 ml frisca proaspata
Puneti la fiert laptele impreuna cu ciocolata rupta in bucatele mici. Intr-o alta craticioara amestecati galbenusurile cu zaharul si faina. Turnati peste laptele cu ciocolata si fierbeti la foc mic timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit incorporate si frisca proaspat batuta.
19 comentarii
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
nu prea arata bine….
Buna! Am vazut delicioasele „gogosele” si m-am gandit sa fac si eu mai ales k am mancat anul trecut foarte multe cu inghetata si cu ciocolata si mi-au placut la nebunie …insa am o intrebare…cand am notat reteta am vazut pe acolo cuvantul posh….ce e acela ?
Mersi Maya , da stiu ca tu nu esti ciocolatoasa 😀 , mmmm… da cu inghe umplute de vanilie si innecate in muuuult sos de ciocolata 😛 Ia uite cum imi fac eu singura pofta :))))
Diana, reteta asta am facut-o prin august si am uitat cu desafrsire de fotografii 😛 Cautand prin dvd-urile mele , am dat de poze si mi-am adus aminte ca nu le-am postat pe blog 😀 De atunci am tot facut profiterol si cred ca o sa fac iar o tura in we asta ca ni s-a facut iar pofta de el 😛 Pai da, retete e cam aceiasi, mai difera glazura de deasupra, tot de cicolata este , dar e pregatita cu alte ingrediente pe langa 😛
Amalia asa-i ca -i pofticios rau 😛 😛 Vreau sa zic ca la Roma am mancat cel mai bun profiterol, e o nebunie. Am mancat o cutie intreaga de una singura 😛
Isabelle me to loce profiterolles 😛 is one of my favorite desserts.
arata excelent gogoselele!
Eu le-as înmuia prin înghetata topita si fructe 😀
..stii tu ca nu-s eu aia mai ciocolatoasa!
mmmmm,explozie de profiteroale printre culinarese,haha.
Te cred ca-s delicioase.Si noua ne plac,am si eu o reteta,aproape identica 😛
Iza ce bunatati ai facut! We asta ma gandeam sa fac eclere , chiar i-am scris la Lissa ca i-am puat o reteta si vreau sa o incerc, acum cand am vazut gogoselele tale m-ai pus pe ganduri :)). Pupici!
mon dieu que c’est gourmand ! j’adore les profiterolles 🙂