Pentru mai multe retete de prajituri intrati in lumea magica Prajituria.
Ingrediente:
– 2 oua
– 175 g zahar fin
– 100 g ciocolata cu lapte
– 50 g Margarina Rama
– 1 lingura faina
– 1 lingura cacao
Pentru sos:
– 50 g zahar
– 2 linguri cacao
– 100 ml frisca
Intr-o craticioara fierbeti timp de 3 minute 6 linguri de apa cu zaharul.
Bateti albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Turnati siropul de zahar in suvita subtire, in timp de bateti cu mixerul. Veti vedea ca volumul albusurilor se va mari, le bateti pana devin tari.
Topiti ciocolata impreuna cu Margarina Rama.
Le turnati intr-un castron separat, adaugati galbenusurile si amesetacati bine. Adaugati si faina si cacaua.
Cu grija rasturnati si albusurile si amestacati.
Turnati compozitia in formele deja pregatite. Dati prajiturile la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 de minute. Veti vedea ca prajiturile vor creste mult, dar dupa ce le scoateti din cuptor, se vor lasa.
Le lasati la racit.
Sosul de ciocolata: amestecati 50 ml de apa cu zaharul si cacaua. Cand incep sa fiarba adaugati frisca lichida si mai fierbeti cateva minute pana se ingroasa.
Turnati sos din belsug peste prajiturele. Sunt extrem de bune!
4 comentarii
@Wine: ca sa nu facem infarct la 50 de ani :-))
par foarte bune. dar de ce folosesti margarina rama si nu unt din ala bun si galben?
Multumesc frumos Ana :*
Arata minunatttt !!!!Iar pozele exceptionale,ca de obicei.Pupicei !