Prajitura umeda cu ciocolata si sfecla rosie

de Isabela Spataru
Moist Chocolate-Beet CakeZilele astea am fost tare agitata, ocupata, sunt foarte nerebdatoare sa va arat si voua noul meu proiect. Sincer sunt si eu foarte curioasa sa vad cum arata! Hai ca v-am facut curiosi, nu? Maine sau sambata sper sa va arat si voua surpriza. Sooo nu mai e mult, pana una alta sa ne bucuram ca astazi e 1Martie, prima zi de primavara! Va urez si voua sa aveti o primavara plina de dragoste, caldura si bucurie!
Nu-mi vine sa cred cat de repede trece timpul, parca mai ieri era Craciunul si acum ne pregatim de Paste! Daca va zic ca eu mi-am facut deja planurile pentru Paste, ma credeti? :))Moist Chocolate-Beet Cake

Si acum sa revenim la reteta de astazi! Stiti ca ador ciocolata, dar combinatia dintre ea si sfecla rosie m-a dat pe spate :)). E o prajitura umeda, cu aroma de cafea, extrem extrem de buna. Aveti incredere in mine si incercati-o! La mine e a doua oara cand o fac si deja creeaza dependenta :P. Reteta apartine lui David Lebovitz.

Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificulate redusa :: Coacere 40 minute
Ingrediente:
– 240 g sfecla rosie, fiarta, curatata si data pe razatoare
– 200 g ciocolata amaruie, cel putin 70 % cacao
– 60 ml espresso fierbinte
– 200 g unt
– 135 g faina
– 3 linguri cu varf de cacao
– 1 1/4 lingurita praf de copt
– 5 oua mari
– sare
– 200 g zahar fin
Moist Chocolate-Beet Cake

Preparare: pregatiti o tava de prajituri, pe care o tapetati cu hartie de copt si o ungeti cu putin unt. Preincalziti si cuptorul la 180 gradeC.
Sfecla, eu am fiert-o cu o seara inainte. O spalati bine si o fierbeti in apa multa, aproximativ 40 de minute. Dar va dati seama cand este fiarta, cand intra cutitul usor in ea. O lasati sa se racesca bine, o curatati cu un cutit. Pentru prajitura o razuiti pe razatoarea cu ochiuri mici. Cantariti cat va trebuie.
Pe bain-marie topiti ciocolata. Adaugati espresso si amestecati bine. Untul taiat cubulete mici, il aruncati si pe el si amestecati usor cu o spatula.
Intr-un castron cerneti cacaua, faina si praful de copt.
Ciocolata cat este inca calduta adaugati galbenusurile si amestecati bine pana devine o crema. Sfecla razuita o adaugati si pe ea.
Separat bateti albusurile cu un praf de sare si zahar. Le adaugati peste crema de ciocolata, dar nu amestecati mult. Turnati si amestecul uscat. Omogenizati compozitia.

Moist Chocolate-Beet Cake

Turnati compozitia in tava si o dati la cuptor. Atentie nu depasiti timpul de coacere al prajiturei, de preferabil e sa ramana mijlocul prajiturei usor necopt, asa ramane umeda si buna.
O lasati sa se raceasca pe un gratar. Cand e complet racita, o ungeti cu un strat de crema de branza (philadelphia) si presarati seminte de mac.

Sa aveti pofta!

Moist Chocolate-Beet Cake

Related Posts

7 comentarii

Bors de sfecla rosie | Isabela Cuisine februarie 26, 2018 - 3:00 am

[…] si goala. Mi se pare o radacinoasa atat de versatila si de buna, acum ceva timp am facut prajitura asta umeda cu ciocolata si care intre timp a devenit in top […]

Răspuns
ISABELA martie 5, 2012 - 9:16 am

The Wandering Oltean mersi frumos!

Răspuns
ISABELA martie 5, 2012 - 9:15 am

Anto thx :*

Răspuns
ISABELA martie 5, 2012 - 9:15 am

Maya iti multumesc, la fel si tie :*.

Răspuns
The Wandering Oltean martie 3, 2012 - 11:07 pm

Foarte frumoase pozele !

Răspuns
Maya martie 1, 2012 - 8:05 pm

O primavara cu mult soare si plina de dragoste!
Prajitura arata fantastic!

Răspuns
Antonina martie 1, 2012 - 6:16 pm

Minunate si prajitura si pozele !

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.