Pancakes sau hotcakes. Le spunem cum vrem. Eu le iubesc si sunt printre preferatele mele atunci cand vine vorba de un mic-dejun dulce sau o mica rasplata cu prietenii dupa-amiaza. Sunt usor de facut, doar amesteci ingredientele intr-un bol, le asezonezi cu putina coaja de lime rasa si o sare speciala si gata!
Am primit aceasta sare afumata cu sirop de aratar de la o prietena din Canada. Este ideala la deserturi, dar abia astept sa o testez si pe o pulpa de porc. Dar sa revenim la reteta noastra de pancakes, sunt atat de usor de preparat, dense si aromate, numai bune de savurat cum altfel, decat cu sirop de artar.
Siropul de artar este cel mai des intalnit la mancat pancakes, dar le putem savura si cu gem sau miere de albine foarte bine.
Pentru 2 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 10 minute :: Coacere 15 minute
Ingrediente:
Pentru 6 pancakes:
– 1/2 cana ricotta
– 1/4 cana lapte
– 1 ou, separat
– 1/3 cana faina
– 1/2 lingurita praf de copt
– putina sare afumata cu sirop de artar
– 1 lingura unt topit, plus extra pentru servire
– coaja rasa de la un lime
– sirop de aratr/miere/gem pentru servire
Mod de preparare: intr-un bol puneti ricotta, laptele si galbenusul de ou.
Adaugati faina, praful de copt, sarea si coaja de lime. Amestecati pana cand incorporati toata faina in compozitie.
Separat, intr-un alt bol, bateti albusul spuma. Il incorporati in compozitie si cu miscari usoare amestecati.
Incingeti o tigaie pentru clatite si cu ajutorul unui polonic, turnati din compotie. Nivelati usor. Cand incepe sa faca basicute, le intoarceti.
Serviti pancakes cu putin unt si sirop de artar.