Guguluf cu ciocolata alba
Perfect pentru diminetile tarzii, in care vrei sa lenevesti in fata calculatorului pentru cat mai mult timp. Nu uita sa-ti iei si un pahar de lapte, merg perfect impreuna.
[disclaim]Daca nu ai forma de guguluf, foloseste o tava obisnuita de chec.[/disclaim]
Pentru 8 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 55 minute :: Dificultate scazuta
Pentru un guguluf cu diametrul de 24 cm
Ingrediente:
– 220 g faina
– 1 lingurita si ½ praf de copt
– 100 g zahar fin
– putina sare
– 3 oua mari
– 120 g unt moale
– 120 ml lapte
– 120 g ciocolata alba
Pentru glazura:
– glazura gata facuta din comert sau
– 200 g zahar pudra + putin suc de lamaie
Preparare: preincalzeste cuptorul la 180° C. Unge cu unt si faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm. Intr-o craticioara micuta topeste ciocolata pe bain-marie, amesteca usor cu o spatula pana se topeste si lasa-o deoparte pana se raceste.
Intr-un castron amesteca faina, cu praful de copt si sarea. In al doilea bol mixati bine untul cu zaharul pana devin crema. Adauga galbenusurile (albusurile pastreaza-le in alt bol), unul cate unul si ciocolata alba topita si mixeaza pana se omogenizeaza toul. Adauga treptat faina, alternand cu laptele, in trei transe. Separat bate spuma tare albusurile. Adauga-le in compozitia de mai sus si cu o spatula, cu miscari de jos in sus incorporeaza-le usor.
Toarna compozitia in forma, niveleaz-o usor. Da la cuptor pentru 45-55 de minute, pana devine aurie deasupra.
Lasa checul 10 minute in forma si dupa rastoarna-l pe un platou.
Dupa ce este racit complet decoreaza-l cu glazura gata facuta sau cu zaharul pudra, amestecat cu suc de lamaie pana devine o glazura lichida, cu care poti imbraca tot guguluful.
[warning]Ca sa nu pierzi nicio postare, aboneaza-te la site prin e-mail![/warning]