Crumble rece la pahar

de Isabela Spataru
Crumble rece la pahar
In sfarsit a venit primavara!!! Ma bucur asa de mult, e soare, cald, frumos, pot sa ma incalt cu pantofi si bluzite subtirele. Yupyyy cat am asteptat-o! Si pentru ca astazi m-am trezit bine dispusa, cu chef de facut ceva bun si usor, am rasfoit repede revista mea preferata , Cucina No Problem, si am dat peste acest desert. Defapt am foarte multe retete de genul asta, la pahar, cu tot felul de fructe si creme pe baza de mascarpone, ricotta sau frisca.
Si cum aveam in congelator fructe de padure, m-am gandit sa incerc varianta asta.
E un desert extrem de rapid.
Pentru crumble (frimiturile dulci de deasupra), am folosit biscuiti digestici cu smochine, stafide si alte fructe confiate.
Mascarpone, cel mai bun zic eu, e cel de la Granarolo, rulz :)).
Asa, ne pregatim frumusel ingredientele, ascultam muzica in surdina, pentru o atmosfera mai relaxata si ne apucam de treaba.
Crumble rece la pahar
Pentru 4 persoane :: Rapid :: Preparare 20 minute + repaoz :: Coacere 5 minute
Ingredienete:
– 400 g fructe de padure congelate
– 50 g zahar
– 1 lamaie
– 250 g mascarpone
– 1 ou
– 2 linguri zahar fin
– 2 foi gelatina
– 100 g biscuiti digestivi
– 40 g unt
Digestive biscuits, lemon and gelatin
Preparare: pregatiti 4 pahare (a 250 ml fiecare) in care veti turna desertul.
Fructele congelate le rasturnati intr-o craticioara, turnati zaharul (50 g) si sucul proaspat de lamaie. Lasati sa se decongeleze. Daca fructele sunt prea mari le taiti. Puneti pe foc fructele si le fierbeti cateva minute. Intre timp puneti gelatina foi la inmuiat in apa. Dupa ce fructele au fiert, le luati de pe foc si le lasati sa se raceasca. Cat sunt inca caldute adaugati gelatina si amestecati sa se dizolve. Turnati in cele 4 pahare in mod egal. Dati la rece.Berries
Crema de mascarpone: separati oul. Galbenusul il bateti cu cele 2 linguri de zahar si mascarponele. Separat bateti albusul spuma impreuna cu un praf de sare. Adaugati-l in compozitia de mascarpone. Turnati crema in mod egal in pahare. Dati iar la rece.
Crumble (frimiturile): la robot sfaramati biscuitii, adaugati untul topit si usor racit. Mai mixati putin. Impartiti frimiturile in mod egal in toate paharele. Dati la rece pentru 2 ore si serviti!
Daca vreti ca desertul sa contina putin alchool, in fructele de padure adaugati putin Cognac.
Crumble-ul il mai pueti face si din amaretti (bezele de migdale). Folositi 50 g biscuiti digestivi si 50 g de amaretti.

Crumble rece la pahar

Related Posts

9 comentarii

Anonymous aprilie 15, 2012 - 6:29 am

Oare imi iese si fara gelatina???

Răspuns
ISABELA martie 29, 2011 - 7:39 pm

Ana numai eu sa poftesc la cheesecake-ul ala cu capsuni delicios :)))

Răspuns
ISABELA martie 29, 2011 - 7:38 pm

Iulia e foarte usor de facut si extrem de buuuun 😛
Te pup :*

Răspuns
ISABELA martie 29, 2011 - 7:16 pm

Draga Anonima iti intra galeusa in congelator 🙂

Răspuns
ISABELA martie 29, 2011 - 7:16 pm

Andreea cu placere, sper sa-l incerci si tu acasa!

Răspuns
Ana Maria Ciolacu martie 26, 2011 - 10:46 pm

Cat de bine arataaaa … Ma faci sa plang. :)) Ador crumble-ul in toate formele lui. ahhh,ce-mi facui tu acum la miezul noptii. :)) Pupici !

Răspuns
Iulia martie 25, 2011 - 10:02 am

Vai vai cat de bine arata! Mor aici de pofta nu alta!

Răspuns
Anonymous martie 24, 2011 - 7:03 pm

Draga Isabela doresc sa-mi cumpar un aparat de facut inghetata la fel ca al tau dar as dori sa stiu daca vasul acestuia mi-ar incapea in congelator.(am o combina Zanussi cu 3 sertare)www.kakinakiki@yahoo.com

Răspuns
Andreea Popa martie 24, 2011 - 6:54 pm

Mmmm ce bun, am mancat desertul asta intr-un restaurant cu specific italian din Timisoara. Foarte bun!
Ms pentru reteta.

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult