In sfarsit a venit primavara!!! Ma bucur asa de mult, e soare, cald, frumos, pot sa ma incalt cu pantofi si bluzite subtirele. Yupyyy cat am asteptat-o! Si pentru ca astazi m-am trezit bine dispusa, cu chef de facut ceva bun si usor, am rasfoit repede revista mea preferata , Cucina No Problem, si am dat peste acest desert. Defapt am foarte multe retete de genul asta, la pahar, cu tot felul de fructe si creme pe baza de mascarpone, ricotta sau frisca.
Si cum aveam in congelator fructe de padure, m-am gandit sa incerc varianta asta.
E un desert extrem de rapid.
Pentru crumble (frimiturile dulci de deasupra), am folosit biscuiti digestici cu smochine, stafide si alte fructe confiate.
Mascarpone, cel mai bun zic eu, e cel de la Granarolo, rulz :)).
Asa, ne pregatim frumusel ingredientele, ascultam muzica in surdina, pentru o atmosfera mai relaxata si ne apucam de treaba.
Pentru 4 persoane :: Rapid :: Preparare 20 minute + repaoz :: Coacere 5 minute
Ingredienete:
– 400 g fructe de padure congelate
– 50 g zahar
– 1 lamaie
– 250 g mascarpone
– 1 ou
– 2 linguri zahar fin
– 2 foi gelatina
– 100 g biscuiti digestivi
– 40 g unt
Preparare: pregatiti 4 pahare (a 250 ml fiecare) in care veti turna desertul.
Fructele congelate le rasturnati intr-o craticioara, turnati zaharul (50 g) si sucul proaspat de lamaie. Lasati sa se decongeleze. Daca fructele sunt prea mari le taiti. Puneti pe foc fructele si le fierbeti cateva minute. Intre timp puneti gelatina foi la inmuiat in apa. Dupa ce fructele au fiert, le luati de pe foc si le lasati sa se raceasca. Cat sunt inca caldute adaugati gelatina si amestecati sa se dizolve. Turnati in cele 4 pahare in mod egal. Dati la rece.

Crema de mascarpone: separati oul. Galbenusul il bateti cu cele 2 linguri de zahar si mascarponele. Separat bateti albusul spuma impreuna cu un praf de sare. Adaugati-l in compozitia de mascarpone. Turnati crema in mod egal in pahare. Dati iar la rece.
Crumble (frimiturile): la robot sfaramati biscuitii, adaugati untul topit si usor racit. Mai mixati putin. Impartiti frimiturile in mod egal in toate paharele. Dati la rece pentru 2 ore si serviti!
Daca vreti ca desertul sa contina putin alchool, in fructele de padure adaugati putin Cognac.
Crumble-ul il mai pueti face si din amaretti (bezele de migdale). Folositi 50 g biscuiti digestivi si 50 g de amaretti.
9 comentarii
Oare imi iese si fara gelatina???
Ana numai eu sa poftesc la cheesecake-ul ala cu capsuni delicios :)))
Iulia e foarte usor de facut si extrem de buuuun 😛
Te pup :*
Draga Anonima iti intra galeusa in congelator 🙂
Andreea cu placere, sper sa-l incerci si tu acasa!
Cat de bine arataaaa … Ma faci sa plang. :)) Ador crumble-ul in toate formele lui. ahhh,ce-mi facui tu acum la miezul noptii. :)) Pupici !
Vai vai cat de bine arata! Mor aici de pofta nu alta!
Draga Isabela doresc sa-mi cumpar un aparat de facut inghetata la fel ca al tau dar as dori sa stiu daca vasul acestuia mi-ar incapea in congelator.(am o combina Zanussi cu 3 sertare)www.kakinakiki@yahoo.com
Mmmm ce bun, am mancat desertul asta intr-un restaurant cu specific italian din Timisoara. Foarte bun!
Ms pentru reteta.