Cocostar

de Isabela Spataru
Deja salivez cand ma gandesc cat sunt de bune aceste fursecuri delicoase cu umplutura de cocos. Da, sunt niste fursecuri umplute, aluat de ciocolata, foarte usor de lucrat cu el si o umplutura de cocos. Dar, daca vreti sa le faceti, sa fiti foarte atente cand le modelati, defapt sa veti rabdare, sa fie cat mai bine inchise, sa nu aveti probleme cu ele si sa se desfaca la cuptor. Eu nu prea am stat sa le migalesc si s-au cam desfacut. Daaar, au fost bune si asa.
Si cat de curand am sa fac, nucastar sau curmalestar :)), suna bine, nu?? Precis o sa fie o nebunie, va anunt aici cum mi-ai iesit.

Reteta de la Poca
Pentru 6 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 30 minute :: Coacere 25 minute
Pentru aluat:
3 linguri pline de cacao
2 oua (fara un albus)
250 g margarina sau unt
4 linguri pline zahar pudra
1 pachetel praf de copt, vanilie
400 g faina
Batem ouale cu zaharul, vanilia si un praf de sare. Cand devine o crema adaugam untul topit. Faina+cacaua si parful de copt le cernem impreuna si le adaugam peste crema de oua. Amestecam pana devine un aluat neted. Cat pregatim umplutura, aluatul il infasuram in folie alimentara si il dam la rece.
Pentru umplutura:
un albus de ou
120 g nuca de cocos
200 g zahar pudra
Batem bine albusul cu zaharul. Adaugam nuca de cocos.
Pregatim fursecurile. Alutul il impartim in bilute potrivite. In podul palmei, luam biluta so o aplatizam cat mai multa. In mijloc adaugam o lingurita din umplutura. Strangem aluatul, pana ii dam la loc forma de bila. Aveti grija sa inchideti bine aluatul, sa nu aiba crapaturi. Asa procedati pana terminati toate ingredientele. Asezati bilutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dati la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 gradeC.O sectiune hot hot. Nu va mai zic cat sunt de bune 😛

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.