Cheesecake marmorat

de Isabela Spataru
Marbled cheesecakeCred ca dupa ingheta si ciocolata :P, cheesecake-ul este favoritul meu. Imi place ca se prepara repede, contine branza in combinatii cu diferite arome sau fructe si oricat te-ai grabi sa faci prajitura nu ai cum sa dai gresi :D.

Reteta din Cucina NoProblem martie/’10
Este pentru toti fanii si prietenii mei de pe facebook! Va pup pe toti!Marbled cheesecake

Pentru 6 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 30 minute :: Coacere 40 minute* inel de tort sau tava rotunda cu diametrul de 20 cm *
* tel * * mixer * *hartie de copt *

Ingrediente:
– 150 g biscuiti digestivi
– 1 lingura cacao amara
– 50 g unt
– 3 oua
– 120 g zahar
– 100 g mascarpone
– 100 g crema de branza, de tip Philadelphia sau ricotta
– 150 g iaurt simplu, Muller
– 100 g ciocolata amaruie

Marbled cheesecakePreparare: fixam inelul de tort la 20 cm sau daca aveti o tava rotunda cu acest diametrul, imbracati-o in hartie de copt.
Cu ajutorul robotului sfaramati biscutii impreuna cu cacaua.

Marbled cheesecake

Adaugati untul topit si omogenizati bine. Daca nu aveti robot, pur si simplu sfaramati biscuitii in mana sau ii puneti intr-o punga si pisatii.

Marbled cheesecake

Turnati baza de biscuiti in tava

Marbled cheesecake

Si cu ajutorul degetelor intindeti amestecul, il presati bine. Dati tava la rece pana pregatiti umplutura.

Marbled cheesecake

Intr-un castron bateti ouale cu zaharul si putina sare.

Marbled cheesecake

Cand devin crema adaugati mascarponele, crema de branza si iaurtul. Bateti cu mixerul pana devine o crema densa.

Marbled cheesecake

Topiti ciocolata pe bain-marie. Din creama de branza turnati 1/4 din ea intr-un alt vas, adaugati ciocolata maruie calduta si omogenizati bine. Turnati restul de crema de branza peste blatul de biscuit si crema de ciocolata, gramajoare colo colo.

Marbled cheesecake

Cu ajutorul unui betisor de lemn amestecati cele doua creme, creand acel efect marmorat. Dati cheesecake-ul la cuptorul preincalzit la 160gradeC, pentru 40 de minute.

Marbled cheesecake

Sper sa va placa!

Marbled cheesecake

Marbled cheesecake

Related Posts

8 comentarii

ISABELA aprilie 20, 2010 - 8:49 am

Paradis si mie imi plac, delicioase, fine si usor de preparat 😛
Te pup!

Răspuns
ISABELA aprilie 20, 2010 - 8:48 am

Lucia mi-ar placea sa pot imparti cu tine aceasta prajitura la o ceasca de cafea :P, distanta asta bat-o vina .
Ma bucur ca ti-a placut salata, eu acum primava, la micul-dejun o mananc mereu 😛
Cu reteta de cas am sa revin eu sper cat de curand, mamaia nu se simte prea bine :(, dar dupa am sa revin cu reteta preparate de ea 🙂

Răspuns
ISABELA aprilie 20, 2010 - 8:46 am

Mirela ce ai modificat?
Te astept pe pagina de facebook daca vrei cu fotografii 🙂

Răspuns
Paradis aprilie 14, 2010 - 2:21 am

Arata foarte delicioas si stiu ca e bun(iubesc chessecakeuri-le…O zi frumoasa.

Răspuns
LUCIA DIN ARAD aprilie 13, 2010 - 4:01 pm

Moooor de pofta !!! vreau si eu o portie !!!!se poate?? nu locuiesc departe…Arad ??!!!Am facut salata ,ta, de oua(portie dubla),si am s-o mai fac cat de curand.Am sa fac si ,,Bunatatea asta”. Astept cu nerabdare si reteta de la ,,mamaie”.stii tu, de ,,Cas”

Răspuns
mirela aprilie 13, 2010 - 12:06 pm

Astazi l-am executat,dar am modificat putin reteta.Este delicios

Răspuns
ISABELA aprilie 12, 2010 - 7:39 pm

Cum sa nu 🙂
Spor la gatit!

Răspuns
mirela aprilie 12, 2010 - 4:01 pm

Dati si la cei pofticiosi?Arata demential,sigur am sa-l incerc.Felicitari!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.