Este pentru toti fanii si prietenii mei de pe facebook! Va pup pe toti!
* tel * * mixer * *hartie de copt *
Ingrediente:
– 150 g biscuiti digestivi
– 1 lingura cacao amara
– 50 g unt
– 3 oua
– 120 g zahar
– 100 g mascarpone
– 100 g crema de branza, de tip Philadelphia sau ricotta
– 150 g iaurt simplu, Muller
– 100 g ciocolata amaruie
Cu ajutorul robotului sfaramati biscutii impreuna cu cacaua.
Adaugati untul topit si omogenizati bine. Daca nu aveti robot, pur si simplu sfaramati biscuitii in mana sau ii puneti intr-o punga si pisatii.
Turnati baza de biscuiti in tava
Si cu ajutorul degetelor intindeti amestecul, il presati bine. Dati tava la rece pana pregatiti umplutura.
Intr-un castron bateti ouale cu zaharul si putina sare.
Cand devin crema adaugati mascarponele, crema de branza si iaurtul. Bateti cu mixerul pana devine o crema densa.
Topiti ciocolata pe bain-marie. Din creama de branza turnati 1/4 din ea intr-un alt vas, adaugati ciocolata maruie calduta si omogenizati bine. Turnati restul de crema de branza peste blatul de biscuit si crema de ciocolata, gramajoare colo colo.
Cu ajutorul unui betisor de lemn amestecati cele doua creme, creand acel efect marmorat. Dati cheesecake-ul la cuptorul preincalzit la 160gradeC, pentru 40 de minute.
Sper sa va placa!
8 comentarii
Paradis si mie imi plac, delicioase, fine si usor de preparat 😛
Te pup!
Lucia mi-ar placea sa pot imparti cu tine aceasta prajitura la o ceasca de cafea :P, distanta asta bat-o vina .
Ma bucur ca ti-a placut salata, eu acum primava, la micul-dejun o mananc mereu 😛
Cu reteta de cas am sa revin eu sper cat de curand, mamaia nu se simte prea bine :(, dar dupa am sa revin cu reteta preparate de ea 🙂
Mirela ce ai modificat?
Te astept pe pagina de facebook daca vrei cu fotografii 🙂
Arata foarte delicioas si stiu ca e bun(iubesc chessecakeuri-le…O zi frumoasa.
Moooor de pofta !!! vreau si eu o portie !!!!se poate?? nu locuiesc departe…Arad ??!!!Am facut salata ,ta, de oua(portie dubla),si am s-o mai fac cat de curand.Am sa fac si ,,Bunatatea asta”. Astept cu nerabdare si reteta de la ,,mamaie”.stii tu, de ,,Cas”
Astazi l-am executat,dar am modificat putin reteta.Este delicios
Cum sa nu 🙂
Spor la gatit!
Dati si la cei pofticiosi?Arata demential,sigur am sa-l incerc.Felicitari!