925
Reteta de la Maya
Acest caramel de portocale este foarte bun, acum in preajma Craciunului se poate umple cu el diferite fursecuri, prajiturele, la indulcit diferite creme de frisca, branza, mascarpoane. Le da un gust foarte bun si o aroma deosebita de portocale. Si cum niciun Craciun nu poate lipsi fara aroma de portocale, eu zic sa-l incercati, o sa va imbete cu mirosul cand il pregatiti, iar dulciurile care o sa contina acest caramel de portocale o sa fie demential de bune.
Acest caramel de portocale este foarte bun, acum in preajma Craciunului se poate umple cu el diferite fursecuri, prajiturele, la indulcit diferite creme de frisca, branza, mascarpoane. Le da un gust foarte bun si o aroma deosebita de portocale. Si cum niciun Craciun nu poate lipsi fara aroma de portocale, eu zic sa-l incercati, o sa va imbete cu mirosul cand il pregatiti, iar dulciurile care o sa contina acest caramel de portocale o sa fie demential de bune.
Ingrediente:
4 portocale mari si o lamaie, care rezulta 700 ml suc
650 g zahar
coaja rasa de la o portocala
Cu ajutorul storcatorului electric sau manual, stoarceti citricele. Lasati sa cada si pulpa, ajuta caramelul sa se inchege mai bine.
Turnam sucul intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 2 ore. Nu faceti ca mine si luati spuma care rezulta. Spre final cand este aproape inchegat , adaugati si coaja de portocala. Trebuie sa aiba o consistenta lipicioasa, fin si destul de dens, ca o mire groasa.
Turnati in borcanele curate.
Inchidete-le bine si le intoarceti cu fundul in sus.
Este foarte dulce si cu o aroma puternica de portocale.
16 comentarii
Ana bineinteles ca poti posta reteta :). Nu e neaparat sa specifivi sursa, si eu am luat reteta de pe alt blog.
Spor la bucatareala si Sarbatori Fericite!
Isabela, era exact reteta pe care o cautam!Multumesc tare mult!
Intrebare: daca specific sursa(adica pe tine) pot publica reteta pe blogul meu?Sunt convinsa ca prietenii mei americani vor fi super incantati sa o incerce!
Ganduri bune!
Isabela imi permit sa ai imprumut de la tine reteta asta…. acu merg in bucatarie… La sfarsit vreau sa adaug in plus si nuca tocata, nu macinata. Aceeasi intrebare: pot pune reteta pe blog?Multumesc.Pupici.
astazi l-am facut si eu…l-am fiert 2 ore si am pus si mai mult zahar…dar nu are consistenta de miere,insa e bestial la gust,asa ca o sa il servesc in cani cu frisca deasupra.
Un an nou plin de retete noi,fericire,sanatate si timp pentru tine
Borcanele se intorc ca sa nu intre aerul. Deci poti face lichior de portocale gen Cointreau din asta?:)
Marcela, Iulia, Nicoleta, va multumesc. Craciun Fericit si voua!
Pupici la toate, muaahh
CristinaK, multumesc si voi sa aveti Sarbatori Fercite!
Edith si voi sa aveti un Craciun Fericit si Sarbatori de neuitat!
Va pup
Bun acest caramel de portocale. Merita incercat,imi place.
Iti doresc sarbatori fericite, un Craciun minunat ,un 2009 plin de realizari si serenitate!
LA MULTI ANI!
te pup
Isa, iti doresc sa ai parte de un Craciun fericit, linistit si imbelsugat si de un An Nou plin de bucurii si impliniri alaturi de familie si de toti cei dragi tie!!! Te pup!!
La multi ani si un Craciun fericit!
Numai bine si sanatate in noul an.
Un Craciun fericit si un An Nou plin de bucurii, Aliza!
Superba reteta! Dar oare de ce se intorc borcanele cu susul in jos? 🙂
Isa, sa ai un Craciun Fericit, linistit si cu muulte bucurii! 🙂
Ginette multumesc pentru urari, puup.
Sarbatori fericite si un an nou plin de impliniri!
Un Craciun imbelsugat si magic, alaturi de cei dragi, multa sanatate si un An Nou plin de bucurii !!!
LA MULTI ANI !!!