Caramel de portocale

de Isabela Spataru
Reteta de la Maya

Acest caramel de portocale este foarte bun, acum in preajma Craciunului se poate umple cu el diferite fursecuri, prajiturele, la indulcit diferite creme de frisca, branza, mascarpoane. Le da un gust foarte bun si o aroma deosebita de portocale. Si cum niciun Craciun nu poate lipsi fara aroma de portocale, eu zic sa-l incercati, o sa va imbete cu mirosul cand il pregatiti, iar dulciurile care o sa contina acest caramel de portocale o sa fie demential de bune.

Ingrediente:
4 portocale mari si o lamaie, care rezulta 700 ml suc
650 g zahar
coaja rasa de la o portocala

Cu ajutorul storcatorului electric sau manual, stoarceti citricele. Lasati sa cada si pulpa, ajuta caramelul sa se inchege mai bine.

Turnam sucul intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 2 ore. Nu faceti ca mine si luati spuma care rezulta. Spre final cand este aproape inchegat , adaugati si coaja de portocala. Trebuie sa aiba o consistenta lipicioasa, fin si destul de dens, ca o mire groasa.

Turnati in borcanele curate.

Inchidete-le bine si le intoarceti cu fundul in sus.

 
Este foarte dulce si cu o aroma puternica de portocale.
 

Related Posts

16 comentarii

ISABELA decembrie 5, 2010 - 8:39 pm

Ana bineinteles ca poti posta reteta :). Nu e neaparat sa specifivi sursa, si eu am luat reteta de pe alt blog.
Spor la bucatareala si Sarbatori Fericite!

Răspuns
Ana Thomas decembrie 5, 2010 - 4:10 pm

Isabela, era exact reteta pe care o cautam!Multumesc tare mult!
Intrebare: daca specific sursa(adica pe tine) pot publica reteta pe blogul meu?Sunt convinsa ca prietenii mei americani vor fi super incantati sa o incerce!
Ganduri bune!

Răspuns
irinaririna februarie 10, 2009 - 2:32 pm

Isabela imi permit sa ai imprumut de la tine reteta asta…. acu merg in bucatarie… La sfarsit vreau sa adaug in plus si nuca tocata, nu macinata. Aceeasi intrebare: pot pune reteta pe blog?Multumesc.Pupici.

Răspuns
Delilah decembrie 30, 2008 - 10:09 pm

astazi l-am facut si eu…l-am fiert 2 ore si am pus si mai mult zahar…dar nu are consistenta de miere,insa e bestial la gust,asa ca o sa il servesc in cani cu frisca deasupra.
Un an nou plin de retete noi,fericire,sanatate si timp pentru tine

Răspuns
Marius Bojor decembrie 27, 2008 - 10:22 pm

Borcanele se intorc ca sa nu intre aerul. Deci poti face lichior de portocale gen Cointreau din asta?:)

Răspuns
ISABELA decembrie 23, 2008 - 10:57 am

Marcela, Iulia, Nicoleta, va multumesc. Craciun Fericit si voua!

Pupici la toate, muaahh

Răspuns
ISABELA decembrie 23, 2008 - 10:56 am

CristinaK, multumesc si voi sa aveti Sarbatori Fercite!

Răspuns
ISABELA decembrie 23, 2008 - 10:55 am

Edith si voi sa aveti un Craciun Fericit si Sarbatori de neuitat!

Va pup

Răspuns
Nicoleta decembrie 22, 2008 - 9:57 pm

Bun acest caramel de portocale. Merita incercat,imi place.

Iti doresc sarbatori fericite, un Craciun minunat ,un 2009 plin de realizari si serenitate!
LA MULTI ANI!
te pup

Răspuns
iulia decembrie 22, 2008 - 9:29 pm

Isa, iti doresc sa ai parte de un Craciun fericit, linistit si imbelsugat si de un An Nou plin de bucurii si impliniri alaturi de familie si de toti cei dragi tie!!! Te pup!!

Răspuns
Marcela S. decembrie 22, 2008 - 8:10 pm

La multi ani si un Craciun fericit!
Numai bine si sanatate in noul an.

Răspuns
CristinaK decembrie 22, 2008 - 4:52 pm

Un Craciun fericit si un An Nou plin de bucurii, Aliza!

Răspuns
DiAnais decembrie 22, 2008 - 3:00 pm

Superba reteta! Dar oare de ce se intorc borcanele cu susul in jos? 🙂

Răspuns
Edith decembrie 22, 2008 - 2:22 pm

Isa, sa ai un Craciun Fericit, linistit si cu muulte bucurii! 🙂

Răspuns
ISABELA decembrie 21, 2008 - 10:03 pm

Ginette multumesc pentru urari, puup.
Sarbatori fericite si un an nou plin de impliniri!

Răspuns
Ginette decembrie 21, 2008 - 3:13 pm

Un Craciun imbelsugat si magic, alaturi de cei dragi, multa sanatate si un An Nou plin de bucurii !!!
LA MULTI ANI !!!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.