865
Mai sunt doar cateva zile pana la marea sarbatoare a Invierii Domnului. Daca ne-am facut sau nu lista cu ce preparam pentru Pasti, eu va dau o idee de briosa super usoara si rapida, cu care nu veti da gresi. Este buna la micul-dejun alaturi de gemul preferat. Eu am savurat-o cu dulceata de soc!
Pentru 4 persoane :: Preparare 2 h si 15 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 20-25 minute
Ingrediente:
– 250 g faina alba
– 3 oua
– 2 linguri de zahar
– putina sare
– 7 g drojdie proaspata
– 100 g unt
Pentru uns:
– un galbenus
– zahar brun
Preparare:
– framantat la mana: intr-un castron amestecati faina impreuna cu untul. Adaugati ouale usor batute, sarea, zaharul si drojdia. Framnatati. Lasati la crescut intr-un loc caldut, pentru aproape 2 ore.
– la masina de paine: adaugati in galetusa ouale, sara, zaharul, faina si drojdia. Dati drumul la masina sa framante. Topiti untul si il adaugati treptat in alaut. Lasati sa cresca tot pentru 2 ore. Ungeti o forma de briosa cu unt si adaugati aluatul. Il mai lasati sa cresca si in forma. Ungeti briosa cu galbenus de ou si presarati din belsug zahar brun. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20-25 minute.
Sa aveti pofta!
4 comentarii
Buna!
Te invit la concursul oraganizat de Overseeing Fashion impreuna cu Magazinul Chantal!
Ai sansa de a castiga unul din cele trei premii fabuloase! Si nu uita ca Magazinul Chantal este primul si singurul din tara unde vei putea gasi in curand celebrele Lita by Jeffrey Campbell!
Apasa aici pentru mai multe detalii!
imi place!mersi mult!pupici
Ce fain arata!Trebuie s-o încerc si eu.
Merci,Isa :*
super arata…si cred ca e pufoasa rau!
s-a notat pt cand plecam la mare in 2 sapt,sa o savuram pe drum!
Sarbatori pascale fericite!!!