
Reteta am postat-o aici, alaturi de alte torturi minunate.

Pentru Blat:
5 oua
125 g zahar pudra
75 g faina
75 g amidon
1 vanilie si o lingurita praf de copt
Pragatim altuatul si il coacem intr-o tava rotunda. Dupa ce s-a racit il taim in bucati mai mari.
Pentru umplutura:
100 g ciocolata amaruie
500 ml frisca
150 g zahar pudra
300 g mascarpone
vanilie si nuci usor rumenite si pisate in bucati
Topiti ciocolata in 100 ml de frisca. Restul o bateti spuma impreuna cu zharul pudra. Adaugati si mascarponele. Impartiti crema in doua parti: in prima adaugati ciocolata topita impreuna cu nuca si in a doua vanilia. Tapetati un castron de 2 l, cu folie alimentara si asezati fasiile de blat. Le stropiti cu suc de mandarine si turnati crema de cicolata, adaugati si crema de vanilie. Puneti capacul cu restul de crema de vanilie. Dati la rece cateva orea. Ornati cu cacao amara dupa bunul plac.
3 comentarii
Raluca blatul il coci intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm. Dupa ce se raceste il tai in doua pe orizontala. Dupa cu aceste fasii tapetezi castronul in care o sa faci tortul. Da itai crema de vanilie, dupa cea cu ciocolata si la urma restul de blat. Sper ca te-am lamurit. 🙂
Vreau sa incerca acest tortulet dar as avea vreo 2 intrebari : blatul taiat in bucati se pune pe pereti si capac ? tava cam ce diametru are pt ca mi-e teama c anu-mi va ajunge sau il pot taia in 2 pe orizontala. Inati pun crem ade ciocolata apoi pe cea de vanilie si apoi pun capacul? Si atunci dupa capac din nou crema de vanilie cum explici tu unde o pun ? Multumesc mult si as avea nevoie de raspuns pana maine dimineata. Raluca
Este o bombă delicioasă. Îmi place la nebunie, cred că marea savoare vine de la branză care are o aromă proaspătă, delicată şi o consistenţă cremoasă dar şi de la nucile puţin prăjite. Cred că este un deliciu şi cu migdale şi fistic aşa cum ne-ai arătat în reţetă. Păcat că nu stau aproape de tine, o felie cred că mâncam şi eu. 🙂 Aşa bombe aş cumpara tot timpul în ajun de Sărbători numai că ele nu se gasesc la tarabe şi nici în magazine. Păcat. 🙂