827
Una dintre retetele pe care le-am facut de Craciun este aceasta. Nici nu ma asteptam sa iasa asa de pufoase si aromate de la ceai. Reteta am postat-o mai demult aici, alaturi de altele special pentru Sarbatori. Ingrediente:
4 pliculete de ceai alb
175 ml apa
4 oua
300 g zahar
150 g unt
400 g faina
1 pliculet praf de copt
In reteta prevedea 400 g glazuta alba, eu am folosit glazura de caramel de la Dr. Oetker.
4 pliculete de ceai alb
175 ml apa
4 oua
300 g zahar
150 g unt
400 g faina
1 pliculet praf de copt
In reteta prevedea 400 g glazuta alba, eu am folosit glazura de caramel de la Dr. Oetker.
Cele 4 pluculete de ceai alb le asezam intr-un castronel si turnam peste ele 175 ml apa fierbinte.
Acoperim si lasam sa se infuzeze 3 minunte.
Scurgem bine pliculetele de ceai si lasam ceaiul sa se raceasca.
Intr-un castron incapator batem ouale impreuna cu zaharul pana devine o crema. Adaugam treptat untul topit. Faina + praful de copt si ceaiul. Amestecam bine pana devine o compozitie omogena. Tapetam o tava cu dimensiunile de 35×25 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pana se face, cca. 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in cubulete, cat doriti de mari.
Pragatim glazura conform instructiunilor de pe pachet si ornam pralinele.
Sunt extrem de bune.
3 comentarii
Ai drum pe aici cumva ?
in nord…esti aproape ?TRENTO
Iti multumesc frumos. Dap au fost bune 😛 Ia zi unde stai sa-ti trimit o farfurie ? 🙂
Arata extraordinar de bine prajitura…ca de fiecare data ma incinti cu aceste poze minunate