Tort de ciocolata, cocos si zmeura

de Isabela Spataru

IMG_1830Daca sapatamna trecuta v-am ademenit cu ciocolatosul asta si v-am spus ca o sa imbogatesc categoria de torturi, uite ca ma tin de cuvant. Incepem saptamana asta frumoasa de primavara, cu un tort in ton cu vremea de afara. Fresh, dulce, aromat!

IMG_1715

Cu un blat chewy, crema densa si incredibil de buna de cocos si zmeura cat mai multa. Asa se prezinta aratosul asta mic, care a fost devorat mai repede decat a fost facut. Weekend-ul care tocmai a trecut a fost unul plin de soare, plimbari lungi pe afara cu patrupezii, planuri si deliciosul asta! Pofticioasa cum sunt din fire, nu resist tentatiei unui desert bun si decadent! Acesta mi-a intrecut orice asteptari si jur pe felia aia perfecta de la sfarsit ca o sa va indragostiti si voi de el. Blatul asta l-am facut cu ceva timp in urma, cand tot dintr-o pofta de-a mea de nestavilit de dulce, am improvizat pe loc, cu ce aveam iprin bucatarie, niste bomoabe raw vegane. Care au fost pur si simplu furate cu japca de pe farfurie si mancate cu cea mai mare bucurie! Am zis sa nu las dulcele asta bun si sa-l fac celebru pe blog. I-am adus langa, crema asta buna de cocos (mi-am dat peste maini sa n-o mananc pe toata) si zmeura. Pentru mine este desertul suprem, combinatia care niciodata nu ma dezamageste si pe care o ador!

IMG_1726

Categoria de Raw Food de aici o sa se inmulteasca cu deserturi bune buuune!

Pentru 8 persoane :: Preparare 30 minute :: Fara coacere :: Dificultate scazuta
Pentru blat:
– 350 g mix de nuci si stafide ( nuci braziliene, caju, migdale, alune de padure, stafide)
– 10 curmale mari, fara samburi
– 2 linguri cacao amara
– 1/2 lingurita sare roz
Pentru crema:
– 3/4 cana caju
– 125 ml lapte de cocos
– 1/2 cana cocos ras
– 2 linguri miere
– semintele de la jumatate pastaie de vanilie
Zmeura pentru decor

IMG_1832

Mod de preparare blat: adaugati toate ingredientele in robot si mixati bine pana de vine o pasta omogena. Luati putin din aluat, daca il strangeti usor in mana si este usor de modelat, inseamna ca este gata.

IMG_1875
Fixati inelul de tort la 16 cm si il asezati pe un platou. Rasturnati compozitia si cu ajutorul degetelor presati bine pana dati forma unui blat de tort. Il dati la rece.

IMG_1826
Mod de preparare crema de cocos: adaugati toate ingredietele in robost si mixati pana obtineti o crema densa. Incercati sa nu o mancati pe toata din vas. Scoaeti blatul de la frigider si turnati crema.
Decorare tort: din aceleasi ingrediente ca pentru blat, mai faceti cateva bilute, pe care le umpleti cu zmeura. Le dati la congelator. Dupa ce sunt perfcet inghetate, le taiati in doua. Cu ele decorati tortul, impreuna cu cocs ras si zmeura.

IMG_1865
Dati tortul pentru 2 ore la rece inainte de a fi servit!

IMG_1896

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.