Tarta cu crema pasticcera si banane

de Isabela Spataru
Blatul pt tarta:
3 oua
3 linguria apa fierbinte
100 g zahar
100 g faina
1/2 lingurita praf de copt
Se bat ouale cu apa si zaharul, se adauga faina cu praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.

Si blatul copt

Se rastoarna pe un platou/farfurie si se lasa sa se raceasca.

Crema pasticcera
Reteta de crema e de la Dora_m, care ii multumesc mult de tot , e foarte buna crema:P
Eu am facut doar jumatate din compozitie

Ingrediente:
400 g zahar
8 galbenusuri
coaja unei lamai
100 g faina
1 l lapte mai gras
1 baton de vaniglie
Laptele se fierbe impreuna cu jumatate din cantiatea de zahar si mirodeniile.
Galbenusurile se freaza cu restul de zahar si faina.
Cand laptele este cald se ia cu un polonic si se toarna incet peste oua.
Se mai pune pe foc pana se ingroasa crema.

Crema mea, am lasat-o sa se raceasca bine.

Si pe blatul racit complet am intins crema

Am taiat doua banane feliute si le-am asezat pe crema

Si nu puteam lasa asa tarta, asa ca am facut un sos de ciocolata
E de la „Pasinea intunecata”, cel mai bun sos pe care l-am facut
Turnam sosul cu grija peste tarta


Si o dam la rece

Sectiunea

Alin o adora

Related Posts

3 comentarii

Anonymous februarie 4, 2008 - 7:28 am

Am facut tarta ta, e un deliciu, e foarte buna si daca in loc de ciocolata se pun fructe din compot, kiwi, banane.

Răspuns
Isabela ianuarie 30, 2008 - 8:59 am

Emilia ma bucur ca-ti place 🙂
Te pup si eu muahh

Răspuns
Emilia ianuarie 30, 2008 - 8:42 am

Ce bine arată tarta ta!!! Cu siguranţă o s-o incerc…
O zi frumoasă!!!
Te pup,

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.