Varza cu ciocanele de pui

de Isabela Spataru
E una din mancarurile preferate ale lu Alin, dar cum eu nu prea ma pricep sa prepar mancaruri din acestea traditionale, o mananca mai des cand mergem la mamaia
M-am incumetat si eu sa o fac dupa reteta lu mamaia, deci eram cu telefonul la ureche si o intrebam „Aici ce trebuie sa pun „?
In putin ulei da masline am pus la rumenit niste ciocanelede pui, pe care le-am sarat si piperat

Intre timp am tocat varza, eu o toc cam mare ca nu-mi place deloc si pe urma am frecat-o cu sare
Dupa ce s-au rumenit pulpitele, am adaugat varza.
Am tocat si un ardei gras rosu si doi morcovei si i-am aruncat peste varza
Am adaugat sare si piper, am acoperit oala si am lasat sa fiarba la foc mic in scul lor propriu, nu am adaugat apa.

Aproape de final am adaugat concentrat de rosii

Am taiat niste sunculita afumata (productie proprie, facuta de tataia ) si am pus peste varza.
Am dat la cuptor pana s-a rumenit suculita.

Si scoasa din cuptor, a prin un gust buna de afumatura mmmm….. 😛

Mergea si cu un ardei iute, asa imi place, dar n-am avut

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.