Recipe by ANAT
Blat:
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele. Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite. Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza , se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.
Umplutura de branza:
500 g branza de vaci
4 oua
un praf de sare
4 linguri de gris
o mana buna de stafide
5-6 linguri de zahar
vanilie
Una din preferatele mele este aceasta, super buna 😛
*****
5 comentarii
buna : sunt ALINA . mi-a facut placere sa vad reteta , am facut-o chiar acum , abia astept sa vina sotul . te pupic ms
@ Cristina
Cristina, in Toronto nu sunt linguri? ;))
Isabela,
Iti admir blogul si vreau sa incerc multe din retetele tale, dar am o problema cu ingredientele exprimate in “lingura” si nu in grame/ml.
Eu locuiesc in Toronto In North America 1 lingura = 15 ml.
Ce gramaj pot folosi ca sa fac Prajitura de brinza turnata?
Multumesc
Buna Claudiu, da amesteci toate ingredientele pentru umplutura pana devine crema.
Spor la bucatarit!
bună seara Isabela
să ştii că mă inspir destul de mult din reţetele tale, şi chiar am succes :). Voiam să te întreb, vis-a-vis de această prjitură, nu ai scris nimic la crema de brânză, asta insemană că le pui pe toate în mixer…şi le mixezi până se fac cremă?????
mulţumesc