511
Recipe by Maya
Aluatul pentru 2 pizza 45×45 cm (maxim): 650 g faina, 500 ml lapte, 4 linguri ulei de masline, 15 g drojdie uscata, 15 g sare. Se pune faina în vasul robotului,se adauga drojdia,uleiul si sarea. Începem a framînta lejer.Putin cîte putin,adaugam laptele. Se framanta bine. Formam 2 bile,pe care le ungem cu putin ulei,si le bagam în punga,pe care o închidem/înodam/sucim bine,si hop la frigider cu ele Eu asa fac mereu cu aluatul asta.Parca iese mult mai pufos,daca creste la rece.Daca-l congelati..cînd îl dezghetati(la temperatura camerei) si faceti pizza..e mai bun,mai pufos .Între timp,facem sosul si pregatim..cu ce acoperim.Avem nevoie de:ciupercirosii bine coapte si moi, usturoi, busuioc,sare si piper, ulei de masline, ementaler/cascaval razuit. Am taiat ciupercile grobalane,deoarece intentionam sa fac pizza doar cu ciuperci si cascaval.Am spalat rosiile ,le-am taiat bucati.Am spalat busuiocul,am taiat usturoiul bucati,sarat ,piperat,si am bagat mixerul stick în vas. Cînd credeti ca vi s-a facut pofta de pizza,scoateti aluatul din frigider,si îl întindeti cu mîna,pe o tava pensulata cu ulei.Lasati asa,pîna vi se încinge cuptorul la cel putin 250°C.Cînd cuptorul si-a atins temperatura,ungeti rapid foaia cu sos,împrastiati ciupercile,iar deasupra cascavalul razuit,si dati la la cuptorul încins.O lasati cît de rumena va place.
Si o feliute e buna rau.
Si varianta cu sunculita afumata, foarte buna si aceasta.
Ramane forever pizza noastra preferata cu ciuperci.