Mini pizza rapide

de Isabela Spataru
Recipe by Afrodite
ALUAT PIZZA: Ingrediente:
500g faina, 1 cub drojdie(aici are 42 de g)), 1lc sare, 1lc zahar, 5ls ulei masline, 250ml apa(eu pun lapte).
Mod preparare: Se cintareste faina,se adaoga drojdia in prealabil dizolvata in apa sau laptecccu zaharul,se adaoga sarea si totul se framinta bine.Se unge masa cu ulei si se intinde aluatul se pune peste aluat sos pt, pizza in strat f. subtire si restul ce v-a doreste inimioara.Se ruleaza,eu ung cu lapte tai felii de 1-2 cm groase,pun pe o tava cu hirtie pergament si dau la cuptor pt- 20-25min. la 180!C.
SPECIFICARI:– Daca la intinsul aluatului s-a folosit ulei mai mult si dupa rulare este destul de umed aluatul,atunci nu mai este necesar sa se unga cu lapte.Dar dupa taierea rondelelor se poate unge cu lapte sau ou batut cu lapte sau ulei,dupa preferinta fiecaruia. – In loc de drojdie proaspata se poate folosi si uscata-14g.De ce asa de multa?Deoarece acest aluat nu se lasa la dospit.Dar daca aveti timp si vreti,puteti pune numai 1/2 din cantitatile de drojdie,ori si care ar fii ea si lasti aluatul 30 min. la dospit.Iar dupa ce-l umpleti mai lasti-l in tava inainte de al baga in cuptor inca 30 min. la dospit. – Cele 5ls de ulei de masline le puteti inlocui cu ce ulei aveti si doriti.Acest ulei se pune in aluat.- Pt. intinsul aluatului mai este necesar de 2-3 ls ulei.Pentru umplutura: cascaval, salam, ardei gras rosu si sos de rosii.Se intinde o foie de aluat, se unge cu ketch-up sau cu sos de rosii facut in casa.Si se prasara ingredientele.
Se intinde o foie de aluat, se unge cu ketch-up sau cu sos de rosii facut in casa.Si se prasara ingredientele.
Se ruleaza in doua pana la jumatate. Trebuie sa fie egale ambele rulade.
Se taie felii de cca 2 cm grosime si se da la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade C.
Si gata coapte. Sunt minunate. Foarte bune.

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.