Paine Bulgara

de Isabela Spataru
Recipe by Cristina
Ingredientele:
500 gr faina200 ml lapte
20 gr drojdie proaspata ( eu am diluat drojdia cu o lingurita de zahar si 50ml lapte caldut)
1 lingura unt moale
1 lingura sare
1 lingura zahar
2 oua1
5gr unt topit pentru uns
1lingura suc de lamaie

Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul.
Se pune un plastic peste bol si se lasa la crescut o ora.
Dupa o ora impartim aluatul in 16 bile.
Se ia o bila si se intinde destul de subtire, apoi o ungem cu putin unt, peste ea se aseaza celelante 3 bile intinse si unse intre ele.
Apoi aceste 4 foi se vor rula.
Vom avea 4 rulouri a cite 4 foi de aluat, aceste rulouri vor fi taiate in 4 (triunghiuri).
Luam o forma de torta de diametru 26cm, si asezam bucatile de triunghiuri cu varfu spre centru dar cu o distanta de un triunghi intre doua triunghiuri, dupa primul rind de triunghiuri asezat in tava se aseaza al doilea rind, lasati doar unul pe care il puneti in mijloc.
Apoi lasati sa creasca inca 20 minute, se unge cu ou si se presara seminte care va plac ( la mine a fost susan, nigella, susan negru)
Se da la cuptor 200C pentru 35 minute

Aici aluatul in MdP, crescuse de nu mai puteam sa deschid clapa

Dupa ce a crescut in formaSi coapta, miroase super bine

PUFOSENIA 😛

Related Posts

2 comentarii

Isabela octombrie 12, 2007 - 12:51 pm

Andrei chiar tot ce e pe blog e facut cu manutele mele:)
Ma bucur ca ti-am facut pofta:P

Răspuns
Andrei octombrie 11, 2007 - 7:53 am

Hm…ce buna e!Chestiile prezentate le faci chiar tu?Oricum ar fi sa sti ca mi-ai facut pofta.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.