Parfait de ciocolata alba si sos de visine

de Isabela Spataru
Ricepe by SAVA LAURA


Pentru parfait avem nevoie de:
100 g cicolata alba, 300 ml frisca lichida, 3 galbenusuri, 30 g zahar pudra, eu am pus 3 linguri, 1/2 lingurita scortisoara, 4 cl rom alb, eu nu aveam si am pus lichior de oua.
Pentru sosul de visine:
500 g visine congelate, 100 g zahar, 100 ml vin rosu, 1 baton scortisoara, 2 lingurita cu varf de amidon.
Preparare parfait:

Am rupt ciocolata in bucati mici
Si am pus-o la topit pe bain-marie

In alta craticioara am pus galbenusurile, zaharul, lichiorul si scortisoara, si le-am batut cu telul pe bain-marie pana s-au ingrosat.

Cam asa arata crema de oua ingrosata.

Am lasat-o putin sa se raceasca si am adaugat ciocolata alba topita. Am amestecat bine cu o lingura de lemn.

Se lasa sa se raceasca complet.
In acest timp am batut frisca spuma.

Dupa ce s-a racit crema de oua am adaugat-o peste frisca

Si asa arata

Am pus compozitia intr-o forma dreptunghiulara si am lasat-o la congelator toata noaptea


Preparare sos de visine:
Eu am facut compozitia jumatate, ca Alin nu prea se omoara dupa visine.
Si nu am mai pus scortisoara in sos, pentru ca vinul meu rosu era deja aromat.
Am dat in fiert vinul cu zaharul


Amidonul l-am dizolvat in putina apa rece si l-am pus peste. Am lasat sa fiarba 1 minut.


Am adaugat si visinile si am lasat sa fiarba la foc mic cca. 5 minute.


L-am lasat sa se raceasca bine si l-am pus la rece.


Mmmmmmmmm un deliciu este.
Parfait-ul e foarte cremos, aromat de la scortisoara si putin acrisor in combinatie cu sosul de visine.
Intr-un cuvant DELICIOS

Related Posts

2 comentarii

Isabela iulie 13, 2007 - 6:17 am

Laura sa stii ca am uitat cu desavarsire sa scriu numele tau la reteta, te rog sa ma ierti, sa stii ca nu a fost cu intentie.
Te pup.
Si multujmesc ca m-ai tras de urechiuse.

Răspuns
laura iulie 11, 2007 - 12:52 pm

Aliza, arata tare bine blogul tau, insa simt ca ceva ii lipseste :)))… Nu-mi vad numele inscriptionat in dreptul retetei, pentru posteritate 😀
Tu ai vazut ca la mine pe blog ai intrat in istorie, langa alte culinarese de seama 🙂

Mult succes in continuare!
Laura

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.