675
Ricepe by SAVA LAURA
Pentru parfait avem nevoie de:
100 g cicolata alba, 300 ml frisca lichida, 3 galbenusuri, 30 g zahar pudra, eu am pus 3 linguri, 1/2 lingurita scortisoara, 4 cl rom alb, eu nu aveam si am pus lichior de oua.
Pentru sosul de visine:
500 g visine congelate, 100 g zahar, 100 ml vin rosu, 1 baton scortisoara, 2 lingurita cu varf de amidon.
Preparare parfait:
Am rupt ciocolata in bucati mici
Si am pus-o la topit pe bain-marie
In alta craticioara am pus galbenusurile, zaharul, lichiorul si scortisoara, si le-am batut cu telul pe bain-marie pana s-au ingrosat.
Cam asa arata crema de oua ingrosata.
Am lasat-o putin sa se raceasca si am adaugat ciocolata alba topita. Am amestecat bine cu o lingura de lemn.
In acest timp am batut frisca spuma.
Dupa ce s-a racit crema de oua am adaugat-o peste frisca
Si asa arata
Am pus compozitia intr-o forma dreptunghiulara si am lasat-o la congelator toata noaptea
Eu am facut compozitia jumatate, ca Alin nu prea se omoara dupa visine.
Si nu am mai pus scortisoara in sos, pentru ca vinul meu rosu era deja aromat.
2 comentarii
Laura sa stii ca am uitat cu desavarsire sa scriu numele tau la reteta, te rog sa ma ierti, sa stii ca nu a fost cu intentie.
Te pup.
Si multujmesc ca m-ai tras de urechiuse.
Aliza, arata tare bine blogul tau, insa simt ca ceva ii lipseste :)))… Nu-mi vad numele inscriptionat in dreptul retetei, pentru posteritate 😀
Tu ai vazut ca la mine pe blog ai intrat in istorie, langa alte culinarese de seama 🙂
Mult succes in continuare!
Laura