Prepar mancarica exact cum o face mama si mamaia.La noi vara se face foarte des pentru ca o prefera tot familionul. Eu acum am facut-o doar cu pulpe de pui, dar se poate pune si piept, ce va place mai mult.
Ingrediente: pulpe sau piept de pui, rosii, usturoi, ulei de masline, vin alb, busuioc, sare, piper.
Pulpele se sareaza si pipereaza.In putin ulei de masline se pun la prajit sub capac pana se rumenesc.
Dupa ce s-au rumenit se adauga vin alb si se lasa asa pana se evapora.
Le soatem din cratita si adaugam rosii taiate cubulete mici, busuioc si sare dupa gust.
Lasam sa fiarba sosul de rosii la foc mic pana scade. Daca-l dorit putin mai gros, puteti pune putina faina dizolvata in apa.
Cat sosul fierbe, se piseaza cativa catei de usturoi
Cand sosul e aproape facut adaugam si pulpele si usturoiul si mai lasam cateva minute pe foc.
Si aici gata mancarica.
„Sectiunea”
28 comentarii
Imi puteti spune si mie …Nu as putea sa folosesc si busuioc uscat ca pe timp de iarna nu gasesc busuioc verde….Apropo desi am 12 ani am incercat aceasta reteta astă vară ,vreau sa va spun ca e foarte buna reteta ..mi-a placut enorm.De acum am s-o incerc cat mai des..Felicitari pentru reteta asta delicioasa!:X:X:X:X:X Dar in caz de nu am vin alb in casa nu pot folosi vi rosu?
Multumesc pentru reteta, este una dintre mancarurile mele preferate, doar ca folosesc o reteta diferita. Le-am amestecat putin si a iesit ceva de vis :). Inca odata merci si sarut-mana pentru masa! 😛
ai retete super interesante si imi place cum explici…dar nu scrii ce cantitati trebuiesc puse.
Am plecat din Rominia cind am fost 12 ani, dar nu am pierdut dorul si gustul de orstopel de pui. M-am uitat pe Google si am gasit siteul acesta si imi pare foarte bine. Am incercat reteta aceasta fara nici un gind ca o sa fie acelasi gust cum imi aminteam… Ce surpriza placuta cind am gustat resultatul. Amintirele au fost exact la fel ca gustul!
O sa incerc mincarea de ardei, care am citit ca este gasita aici – trebuie sa ma uit pentru ea. 🙂
Multumesc mult din Canada – Ionut!!
pana la urma l-am facut fara busuioc,am adaugat putin cimbru,dar a iesit delicios,imi plac pozele,sunt f faine.te pupic dulce
felicitari…este f bun ostropelul,l-am facut azi si a iesit super…am facut si mancarica de ardei tot de la tine..si aceea f buna…o sa mai incerc si alte retete de pe blogul tau..inca o data felicitari pt retete si pt pozele explicite..
fara suparare….”Prepar mancarica exact cum o face mama si mamaia” – oare mamaia ta este cumva italianca de folosea pe timpul ei uleiul de masline?….oricum multumesc pentru reteta …. 🙂
isabela iti multumesc pt.retete mai salvat azi am pregatit reteta de ostropel si a esit super. sper sa-i placa si sotuli cind a venii de la servici este foarte pretentios si sper ca m-am scos. o sa mai ma inspir din retetele tale multumesc mult
buna!! eu din intamplare am gasit blogul tau.cautam o reteta de ostropel si iata peste ce am dat…..o adevarata comoara cu retete culinare. Azi voi incerca reteta ta de ostropel de pui , cu toate ca nu ai precizat cantitatile sper sa nu gresesc caci eu sunt mai novice in ale bucatariei.dupa aceea iti voi spune cum a iesit.Si…Felicitari pentru blog!!
draga isabela, vreau sa-ti spun ca te-am descoperit acum cateva luni, cand tocmai cautam pe net o reteta de ostropel de pui. am facut-o si mi-a iesit foarte buna. de atunci de cate ori am musafiri, sau sunt in criza de idei iti vizitez blogul si ma “inspir“. felicitari si tine-o tot asa!
buna, arata super retetele tale, si sunt preparate foarte traditional. SI pozele imi plac…foarte clare si bine incadrate…ale mele ies mereu in ceata…spor la bucatarit si mai vb…poate dai un ochi si pe la retetele mele…sa te inspire in aventura asta a bucatariei…http://mydearrecipe.blogspot.com/
am gatit azi ostropelul si vreau sa zic ca a iesit foarte buna,felicitari,dar am si eu o intrebare…….a fost asa de bun ca familia mea a mancat aproape tot sosul si a ramas decat carnea….cum sa fac sosul?
Da rosii se decojesc inainte. As se procedeaza: intr-o oala cu apa care fierbe se oapresc rosiile pentru 1-2 minute, pana se increteste coaja. Le lasi putin la racit si coaja se ia imediar, supa le tai cubulete.
vrea sa stiu daca rosile trebuiesc decojite sau se pot pune cu tot cu coaje?si daca trebuiesc decojite cum?ms frumos
foarte buna si gustoasa .felicitari,am incercat mai multe retete de pe blogult si toate mi-au iesit ff bine si ff gustoase
f buna
Uite chiar azi am facut reteta scrisa de tine, a iesit super eu am mai adaugat doar niste ciuperci si am facut o ingrosala din putin lapte si faina, felicitari pentru reteta .
Iti multumesc frumos. Te astept la mine cu un ostropel si o mamaliguta. 😀 😛
Foarte buna reteta , de mult timp nu am mai mincat ostropel de pui.Inca odata felicitari din inima…
Dragos sa-ti fie de bine, te mai astept pe aici.
Sarbatori fericite!
am incercat reteta si mi-a iesit un ostropel foarte gustos.am sa mai incerc sa fac si alte retete.iti urez sarbatori fericite
Da este bun, dar e o reteta veche eu o stiu de la bunica, mea puteti adauga si un pic de foaie de dafin si iese si mai super … dar sa caliti o ceapa la iceput si dupa aceia adaugati rosiile tocate si 1-2 cani de apa ,eu va sfatuiesc sa incercati
FOARTE BUNA RETETA FELICITARI
buna….am pregatit ostropelul si a iesit extraordinar de bun…FELICITARI…
Multumesc frumos 🙂
am incercat muuulte retete de pe blogul tau …si nu pot sa-ti zic de cat:FELICITARI!!!!SUPER BLOG…sa o tii tot asa..
Ioana ma bucur nespus ca ti-a placut reteta de ostropel, la noi in familie este printre primele la preferate.
Te astept pe la mine cu drag si sa-mi dai de stire ce ai facut si ti-a reusit. 🙂
Pupici
foarte gustoasa reteta , chiar azi am facut si a fost foarte bun. felicitari pt blog si pt retete -sper sa ajung si eu sa gatesc la fel de bine ca tine intr-o zi.oricum , am de gand sa incerc multe din retetele tale mai ales ca sunt bine explicate si asta ma ajuta foarte mult. iti urez numai bine