1,4K
Recipe by ANAT
Blat:
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele. Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite. Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.
Umplutura de mere:
1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.
5 comentarii
Imi place mult blogul tau, de altfel si pozele. Nu mi se pare nimic iesit din comun a folosi flori pe farfurie sau prajitura. Dimpotriva imi face placere. Mult succes in continuare!!!
foarte buna prajitura ta am facuto pentru revelion ,mai ai si alte retete?
aha..este gelosa..mai ISA…deea spune cu rautate
Pun unde vreau floare, pot daca vreau sa o pun si in crema prajiturii care e problema ta….haa
Nu stiu cu ce te deranjeaza pe tine, nu te pune nimeni sa intri la mine pe blog si sa ma judeci.
Sfat: florile nu se pun pe farfurie sau pe prajitura:)) mai sunt unii care pun trandafiri sau crini pe torturi…asta e foarte …:( eventual langa.Nu stiu cum astia va premiaza atat,dar nu sunt deloc atenti la detaliile astea care fac totul, pana la umra….cand vezi o prajitura care arata foarte foarte gustos si alaturi…vezi o : PAPADIE!!! chiar iti vine sa mananci.