Nanaimo Bars

de Isabela Spataru

IMG_8756

Nanaimo Bras este un desert de origine canadiana, popular in America de Nord. Este un desert care nu necesita coacere si este numit dupa coasta de vest a orasului Nanaimo, British Columbia.
Aceata prajitura este formata dintr-un blat de biscuiti sfaramati, crema pufoasa de unt si strat de ciocolata. Insa exista mai multe variante ale acestei prajituri, cu diferite ingrediente si nuci in stratul de jos, crema de unt cu aroma de menta si diferite tipuri de ciocolata. Pentru voi am ales o varinata pe care am gasit-o pe site-ul Allrecipes.com

IMG_8782

 

Pentru 6 persoane :: Didicultate redusa :: Preparare 3 ore :: Fara coacere

Pentru o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm

Ingrediente:
Blat:
– 113 g unt
– 50 g zahar
– 5 linguri cacao
– 1 ou batut
– 155 g biscuiti graham
– 70 g nuca de cocos razuita
Crema de unt:
– 113 g unt moale
– 3 linguri frisca lichida
– 320 g zahar pudra*
Glazura de ciocolata:
– 30 g ciocolata semi-dulce (4 cubulete)
– 2 lingurite unt
 
IMG_8783
 
Preparare: imbracati tava cu hartie de copt. In felul acesta scoateti perfect prajitura. Pe bain-marie topiti untul cu zaharul si cacaua. Cand totul devine crema, adaugati oul batut in timp ce amestecati bine. Aveti grija sa nu transformati oul in omleta! 🙂 Adaugati biscuitii sfaramati si nuca de cocos. Cu o spatula omogenizati totul. 
 
PicMonkey Collage9
 
Rasturnati blatul in tava si tot cu ajutorul spatulei nivelati bine. Dati la rece pentru o ora. 
 
Intre timp pregatiti crema de unt. Precizez ca eu nu am pus toata cantitatea de zahar pudra, doar jumatate si tot mi s-a parut crema dulce. Acelasi lucru va recomnd si voua, asta daca va plac dulciurile lesinator de dulci. Asa, intr-un bol mixati toate ingredientele pana devine o crema fina. Turnati-o peste blat, la fel nivelati toul si la rece pentru inca o ora.
 
PicMonkey Collage10
 
Dupa acest timp pregatiti si glazura: topiti tot pe bain-marie ingredintele si cand capata consistenta de sos, e gata! Turnati -l peste prajitura. Si iar la rece cu ea, pana in momentul cand vreti sa o taiati.
 
IMG_8778
 
Spor la prajiturit!
 
IMG_8775

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult