Ingrediente pentru 4 persoane:
100 g foi de lasagne
40 g parmigiano
100 g mozzarela
sare
Pentru beschamell:
500 ml lapte
30 g faina
nucsoara
ulei extravirgin de masline
sare
Pentru ragu:
200 g carne macinata de vita
50 g carne macinata de porc
1 morcov
1 telina
1 ceapa
25 g concentrat de rosii
ciuperci uscate
vin rosu
ulei extravirgin de masline
1 foie de dafin
sare
Preparati sosul de beschamell si lasati-l la racit.
Fierbeti foile de lasagne si lasati-le si pe ele la racit pe un prosop de bucatarie.
Taiati si mozzarela.
Puneti ciupercile uscate in apa calda.
Taiati toate legumele cubulete mici si inabusitile in ulei de masline.
Separat inabusiti si carnea cu putin ulei, adaugati legumele, foaia de dafin, concentratul de rosii si ciupercile. Adaugati si vin rosu, lasati sa se evapore, adaugati un pic de apa , sare si fierbeti pentru o ora la foc mic.
Intr-o tava adaugati o foaie de lasagne, sosul beschamell, ragu-ul, mozzarela si parmigiano, repetati operatiunea pana terminati ingredientele.
Deasupra trebuie sa fie ragu acoperit cu beschamell si parmigiano.
Dati la cuptor la 180 gradeC pentru 50 de minute.
2 comentarii
draga Isabela, poti te rog , sa reiei aceasta reteta si ne arati cum faci sosul beschamell. Eventual si cu poze pentru incepatori. Multumesc
Hallo Isabela,
Feinä Rezetä.Eu fac Bechamel färä Nucsoarä , pun la sfirsit inäuntru brinzä topitä. Dacä este Bolognese/Ragou acrisor de ajuns de la Rossi este Combi perfect. Lecker.
Salutäri Jacob