2 moduri de a face lasagne, cu broccoli si cu ragu si legume

de Isabela Spataru

1. Cu broccoli

Ingrediente pentru 4 persoane:

250 g foi de lasagne tari cu ou
450 g broccoli
3 dovlecei (270g)
1 ardei gras galben (140g)
1 ardei gras rosu (140g)
1 catel de usturoi
sunculita afumata 250 g
200 ml frisca lichida
50 ml lapte
50 g unt
50 g branza razuita
sare, piper

Spalati broccoli si doveceii.
Taiti dovleceii in bastonase micute.
Curatati ardeii de cotoare si seminte si taiati si pe acestia in cubulete micute.
Sunculita si ea tocata marunt.
Fierbeti 2 l de apa cu 2 linguri de sare, adaugati broccoli si lasati sa firba pentru 3 minute. Scoateti-l si scurgeti-l.
Prajiti 1 minut usturoiul in 4 linguri de unt, aruncati-l, adaugati legumele si prajiti 1 minut. Sarati si inabusiti timp de 10 minute.
Intr-o craticioara amestecati frisca cu laptele si branza.
Ungeti o tava cu unt, adaugati o foie de lasagne, un strat de verdeturi, unul de sunculita afumata si amestecul de frisca.
Continuati pana terminati cun un start de risca si branza.
Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si coaceti 15 minute.
Indepartati folia si mai coaceti 10 minute.
Se serveste calda.


2.Cu ragu si legume

Ingrediente pentru 4 persoane:

250 g foi de lasagne tari cu ou
300 g carne tocata de vita
600 g passata de rosii
1 ceapa (140g)
300 g de vinete
1 legatura de busuioc
4 linguri ulei de masline
piper
branza razuita 40 g
faina 40 g
unt 40g
lapte 700 ml
nucsoara macinata
sare

Preparam ragu-ul:
Spalam vinetele si le taiem cubulete mici.
Ceapa o tocam marunt.
Rupem si frunzulitele de busuioc.
Prajim ceapa in ulei de masline pentru 3 minute la foc mic.
Adaugam carnea, lasm 3 minute pe foc si adaugam si vinetele, amestecam si mai lasam inca 3 minute.
Adaugam peste passata de rosii, saram si piperam.
Adaugam si busuiocul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 40 de minute.
Cat timp se face ragu-ul pragatim sosul de beschamell.
Pe fundul unei tavei varsam un pic de sos beschamell, acoperim cu o foaie de lasagne, apoi putin din ragu, iar beschamell si branza rasa. Continuam pana terminam ingredientele, deasupra trebuie sa fie beschamell si branza.
Acoperim tava cu o folie de aluminu si dam la cuptor pentru 20 de minute.
Luam folia si mai lasam 10 minute.

***************************************

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult