Calzone napoletano

de Isabela Spataru


Reteta din Revista Cucina Moderna iulie/2003


Ingrediente pentru 4 persoane:

480 g aluat gata preparat pentru paine
200 g mozzarela
300 g riccota romana
2 oua
6 linguri parmigiano razuit
200 g salami napoletan picant
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare, piper, faina

Preparare:
Taiati mozzarela in cubulete mici si lasati-o sa se scurga bine de zer.

Puneti riccota intr-o strecuratoare si cu o lingura de lemn pasati-o pana se scurge bine.

Adaugati riccota intr-un castron incapator, adaugati si mozzarela si parmigiano, ouale.
Sarati si piperati.

Taiati si salamul in cubulete mici si adaugati-l in amestecul de branza.

Impartiti aluatul in 4.
Intindeti o foie.

Impartiti si compozitia de branza si salami in 4.
Adaugati o parte pe aluat.

Dati sub forma de calzone, lipitil bine la margini.

Ungeti o tava cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 20 de minute.

Inainte sa-l serviti stropitil cu putin ulei de masline.

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult