624
Adaugati samburii de pin, branza si usturoiul si continuati sa amestecati cu miscari rapide pentru cateva minute. Va ajutati de o spatula pentru a curata peretii vasului de pesto.
Reteta din Revista Cucina Moderna iulie/2003
Ingredinete:
250 g foii proaspete pentru lasagne
2 cartofi de marime medie
200 g fasole verde
jumatate legatura de busuioc verde
2 catei de usturoi
2 linguri de pecorino
2 linguri parmigiano razuit
1 lingurita samburi de pin
1,5 dl ulei de masline extra virgin
50 g unt
60 g faina
jumatate litru de lapte
nucsoara
sare, piper
Rupeti frunzulitele de busuioc, asezati-le in mortat, adaugati putina sare grunjoasa (mentine culoarea verde vie) si pisati cu pistilul.
Adaugati samburii de pin, branza si usturoiul si continuati sa amestecati cu miscari rapide pentru cateva minute. Va ajutati de o spatula pentru a curata peretii vasului de pesto.
Diluati sosul pesto cu ulei de masline, pe care il adaugati putin cate putin si amestecati cu o lingura de lemn pana devine cremos.
Preparati beshamellul: topiti untul intr-o craticioara si adaugati 40 de g de faina cernuta, adaugati si nucsoara razuita, sare si piper. Adaugati si laptele cald si fierbeti pentru 10 minute.
Asamblati: o foie de aluat pe care o ungeti cu sos pesto, adaugati legumele, sos bechamell, repetati operatiunea.
Terminati cu legumele deasupra, pesto si bechamell.
Coaceti lasagnea la cuptor, la 180 gradeC, pentru 15-20 de minute, pana cand suprafata e bine gratinata.
Lasati 5 minute la racit si serviti.
Coaceti lasagnea la cuptor, la 180 gradeC, pentru 15-20 de minute, pana cand suprafata e bine gratinata.
Lasati 5 minute la racit si serviti.
6 comentarii
Uite ca dupa cel congelat nu m-am uiatat 😀
nici congelat,nu gasesti?Sa stii ca si cel congelat e bun.
Maya creca reteta de lasagne e buna mereu am zis ca o s-o fac 🙂
Da sunt fotografiate de mine din revista 😀
Poate o fac cand ma duc la manma ca si ea e fan lasagne si acolo gasesc si toate ingrediantele, ma refer si la busuioc proaspat care la noi nu se gaseste.
Arata bine!
Mie-mi place Lasagne,orice reteta 🙂
eu credeam ca-s poze din revista..adica revista fotografiata de tine.
Ma faci sa ma rusinez, multumesc mult de tot.
Seara buna, pupici
Esti fantastica, iar pozele sunt de milioane. Felicitari !!!