Reteta e din Cucina Moderna/iulie 2003
Ingredinte, pt 4 persoane
400 g pulpa de vitel macinata, eu am avut si putina ceapa verde pe carne asa ca am pus-o
30 g pecorino romano, eu n-am avut si n-am pus
2 linguri pesmet
1 catel de usturoi, eu am pus usturoi granulat
1 legatura de patrunjel
faina
1 ou
un ardei gras rosu, verde si galben, eu am pus unul mare rosu si 2 ardei capia galbeni
200 g pulpa de rosii
4 linguri ulei de masline
sare, piper
Pregatim mai intai peperonata
Taiem ardeii fasii potrivite
In 2 linguri de ulei ii inabusim putin
Adaugam si pulpa de rosii, sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
Si facuta
Pregatim polpettinele
Intr-un caston adaugam carnea, oul, pestetul, pecorino, usturoiul, patrunjelul tocat, sarea si piperul.
Amestecam bine cu mana.
Cu mainile putin ude cu apa modelam bilute pe care le dam prin faina.
Se prajesc in restul de ulei da masline
Se serveste calda peperonata alaturi de polpettine
6 comentarii
SUPER SUPER SUPER. TOTUL!!!!!!!!
Miha e nu prea ma omor dupa carne tocata, lu Alin ii plac mult chiftelutele :P.
Dap am vazut ca si tu ai castronase transparente, eu le-am luat acum cateva saptamani, mi-au placut tare mult 🙂
Seara frumoasa si voua!
am remarcat ca avem castronase transparente la fel,eu le-am primit din ro cadou acum de craciun :).parca mai era o fata pe culi tot cu acelasi model.
la ai mei nu le prea place carnea tocata dar o portie mica mica tot fac cand vine mama pe aici.
o seara minunata!
😛
Yammmyyy….:)